Зафіксовано випадок втечі хворої з підозрою на коронавірус з лікарні / REUTERS

З клініки в австрійському Зальцбурзі втекла жінка з підозрою на смертельно небезпечний коронавірус. Жінку виявили у неї вдома.

Читайте такожУ Харкові госпіталізували шістьох студентів з Китаю - їх помістили в спеціальні бокси

Як повідомляє TJoutnal, посилаючись на телеканал OE24, до пошуків хворої залучили поліцію. Правоохоронці та співробітники Департаменту охорони здоров'я знайшли 31-річну жінку у неї вдома. Причини її втечі не розкриваються.

Відео дня

Водночас Департамент охорони здоров'я почав складати контактний профіль пацієнта, щоб встановити особи тих, кого вона могла заразити. Частину з них можуть госпіталізувати.

Зазначається, що жінку помістили в лікарню після подорожі на Тайвань і Нову Зеландію. На зворотному рейсі додому у неї виникли проблеми з диханням, вона сама звернулася за консультацією.

Лікарі госпіталізували пацієнтку з підозрою на новий коронавірус, тому що аналізи на грип були негативними.

Нагадаємо, станом на ранок 5 лютого кількість хворих новим типом пневмонії, викликаної коронавірусом 2019-nCoV, у світі зросла до 24 тис. 541, зафіксовано 493 смертельних випадки

Спалах захворювання почалася в китайському місті Ухань в кінці грудня. Найбільше випадків зафіксовано у Китаї – 24 328 хворих, Таїланді – 25, Сінгапурі – 24, Японії – 22, Гонконгу – 18, у Південній Кореї – 16, Австралії – 13, Німеччині – 12, США, Тайвані – 11.