REUTERS

Станом на ранок 5 лютого кількість хворих на новий тип пневмонії, який викликає коронавірус, у світі зросла до 24 541 особи, загиблих вже налічується 493.

Про це йдеться у даних мапи Центру системних досліджень при Університеті Джона Хопкінса.

Одна смерть зафіксована у Філіппінах.

Відео дня

Читайте такожЛікар намагався попередити про коронавірус ще до спалаху в Китаї

Найбільше випадків захворювання зафіксовано в Китаї – 24 328 хворих, Таїланді – 25, Сінгапурі – 24, Японії – 22, Гонконзі – 18, Південній Кореї – 16, Австралії – 13, Німеччині – 12, США, Тайвані – 11.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

3 лютого Кабінет міністрів України своїм розпорядженням затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України коронавірусу з Китаю, а також національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу.