Ілюстрація \ REUTERS

Бостонська біотехнологічна компанія Moderna представила вакцину mRNA-1273 від коронавіруса COVID-19.

Читайте такожПовідомляється про створення вакцини проти китайського коронавірусу

Як повідомив розробник, перша партія ампул з вакциною була спрямована в Національний інститут вивчення алергічних та інфекційних захворювань (NІAІ) для випробування на людях, передає kommersant.

Відео дня

Вакцина, за словами розробників, була створена в рекордні терміни, з огляду на загрозу подальшого поширення коронавіруса, - всього за 42 дні з моменту секвенування геному вірусу. Над створенням ліків працювали майже 100 співробітників Moderna, робота велась навіть на вихідних.

Як повідомив в інтерв'ю The Wall Street Journal директор NІAІ Ентоні Фосі, випробування вакцини повинні початися в квітні. Для цього будуть запрошені 20-25 здорових добровольців, їм введуть дві дози вакцини, щоб оцінити її безпеку і формування імунної відповіді, необхідної для захисту від вірусу. Перші результати випробувань можуть з'явитися в липні або серпні. Якщо вони будуть успішними, в широкому доступі вакцина з'явиться протягом декількох місяців після цього.

За останніми даними, в Китаї від COVID-19 загинуло понад 2,6 тис. осіб, видужало понад 27 тис. осіб, заразилося понад 77 тис. Новими осередками зараження вірусом за останні дні стали Італія, Південна Корея і Іран.