Ілюстрація / REUTERS

На Канарських островах виявили випадок зараження коронавірусом в італійського туриста, уродженця Ломбардії, де зафіксована найбільша кількість випадків інфікування.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Metro.

Читайте такожУ світі зареєстровано понад 80 тисяч підтверджених випадків нового коронавірусу – МОЗ

Відео дня

Як зазначається, мешканець регіону Ломбардія разом зі своєю дружиною провів у готелі шість днів. Симптоми проявилися не одразу.

За даними видання, чоловік, який також є лікарем, звернувся до приватної клініки зі скаргами на високу температуру протягом декількох днів, звідки його переправили до ізолятора. Тест на вірус виявився позитивним.

Наразі пацієнт перебуває під санітарним контролем. Чоловік є лікарем за професією і хотів пройти тестування на вірус, тому що у нього були такі симптоми, як лихоманка.

У зв’язку з інцидентом близько тисячі відпочивальників готелю H10 Costa Adeje Palace замкнені на карантин. Біля входу до будівлі чергують поліцейські, які не дозволяють нікому виходити і входити. 

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

За останніми даними китайської влади, кількість померлих внаслідок інфікування коронавірусом COVID-19 в країні сягає вже 2 тис. 666 осіб. Кількість хворих, у яких підтверджено наявність коронавірусу, - 77 тис. 779, одужали – 27 тис. 323 особи.