Ілюстрація / REUTERS

Влада Італії ухвалила рішення закрити на карантин усю територію країни, скасувавши всі публічні заходи і закривши всі навчальні заклади до кінця березня.

Про це ввечері 9 березня на пресконференції заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, передає lb.ua.

Обмежувальні заходи набудуть чинності від ранку вівторка, 10 березня, і охоплять понад 60 мільйонів осіб по всій країні.

Відео дня

"Червоної зони не буде", - заявив Конте журналістам, маючи на увазі блокування районів на півночі країни. "Там буде Італія", - додав він.

Читайте такожІзраїль запроваджує обов'язковий карантин для всіх своїх громадян, які повертаються з-за кордону

Поряд з обмеженнями на поїздки школи й університети, які були закриті раніше, продовжать карантин до 3 квітня. "Ми припинимо освітню діяльність до 3 квітня на всьому півострові, включаючи острови", - заявив прем'єр-міністр увечері в понеділок.

Громадський транспорт працюватиме, однак Конте закликав громадян залишатися вдома. Пересуватися можуть лише ті, в кого є серйозна і невідкладна потреба, пов'язана з роботою або родинними обставинами.

Він зазначив, що також скасують усі спортивні змагання, закриють гірськолижні курорти, музеї, театри і кінотеатри, культурні центри.

Як повідомляв УНІАН, раніше уряд Італії прийняв рішення закрити на в'їзд і виїзд 12 провінцій через коронавірус COVID-19.

Нагадаємо, станом на ранок 10 березня за весь час поширення китайського коронавірусу в світі захворіли 114 448 осіб, вилікувались - 64 156. Лідером за темпами заражень стала Італія. Зараз там 9172 людини підхопили вірус - за добу хворобу діагностували у 1797 осіб.

Профілактика коронавірусу / інфографіка: УНІАН