Джастін Трюдо і Софі Грегуар-Трюдо / REUTERS

Тест на коронавірус, який пройшла дружина прем'єр-міністра Канади Софі Грегуар-Трюдо, виявився позитивним.

У середу ввечері Софі Грегуар-Трюдо повернулася з Лондона, і у неї з'явилися симптоми застуди, включаючи підвищену температуру, передає BBC.

Канадський прем'єр Джастін Трюдо раніше самоізолювалося в очікуванні результатів тесту дружини на коронавірус, і тепер продовжить двотижневий карантин.

Відео дня

Повідомляється, що Софі Грегуар-Трюдо "почуває себе добре", її симптоми не погіршуються. Про це йдеться в заяві директора з комунікацій прем'єр-міністра.

Читайте такожВ Іспанії у міністра виявили коронавірус, перевіряють весь уряд

Сам Трюдо почуває себе добре. Оскільки у нього немає симптомів зараження, він не буде проходити тест на коронавірус.

Як повідомляється в офіційному прес-релізі, попри те, що прем'єр-міністр буде в самоізоляції протягом двох тижнів, він продовжить працювати і в п'ятницю виступить зі зверненням до нації.

Зустрічі Трюдо з прем'єрами канадських провінцій і лідерами Перших націй (аборигенне населення країни) скасовані, з прем'єрами провінцій він поговорить телефоном. Темою розмови стане боротьба з поширенням COVID-19.

"Прем'єр-міністр проведе брифінги, телефонні розмови та віртуальні зустрічі з дому, - йдеться в заяві. - У тому числі він поговорить з іншими світовими лідерами і приєднається до спеціального засідання кабінету, присвяченому COVID-19".

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу COVID-19.

Профілактика коронавірусу / інфографіка: УНІАН