AstraZeneca заявила, що третя доза її вакцини посилює імунітет до "Омікрону"

Виробник заявив, що бустерна доза його препарату значно підвищує рівень антитіл проти нового штаму коронавірусу.

Фармацевтична компанія AstraZeneca заявиа, що третя, або бустерна доза її вакцини проти COVID-19 під назвою Vaxzevria "значно" підвищує рівень антитіл проти варіанту "Омікрон".

"Vaxzevria значно підвищила рівень антитіл проти варіанту "Омікрон" SARS-CoV-2 (B.1.1.529) після третьої дози бустера", – йдеться у заяві компанії з посиланням на дослідження, передає радіо Свобода.

За висновками AstraZeneca, третя доза її препарату нейтралізує варіант "Омікрон" до рівня, співставного з тим, якого досягає друга доза щодо варіанту "Дельта".

Рівні нейтралізуючих антитіл також, як стверджується, були вищими при бустерній вакцинації, ніж у людей, які раніше були інфіковані та одужали від COVID-19 природним шляхом.

Читайте такожУ Нігерії знищили понад мільйон пожертвуваних доз COVID-вакцини (фото)

Дослідження було проведено Оксфордським університетом, який допоміг AstraZeneca розробити вакцину минулого року.

Як повідомляв УНІАН, Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що поспіх багатих країн з введенням бустерних доз поглиблює нерівність у доступі до вакцин, що продовжує пандемію.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус наполягав на тому, що пріоритетом має залишатися рівномірне розподілення вакцин від коронавірусу, а не надання додаткових доз вже вакцинованим.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті www.vaccination.covid19.gov.ua.