У Нігерії утилізували вакцину від коронавірусу / фото REUTERS

У Нігерії знищили понад мільйон доз вакцини проти COVID-19, виробництва фармкомпанії AstraZeneca.

За словами Голови Національного агентства з розвитку первинної медико-санітарної допомоги (NPHCDA) Нігерії Фейсала Шуайба, уряд не мав іншого вибору, оскільки пожертвувані дози неможливо було використовувати до закінчення терміну придатності, повідомляє The Associated Press.

"Розвинені країни закуповували ці вакцини і зберігали їх, і коли термін їхньої дії почав закінчуватися, (держави. - ред.) запропонували їх для пожертвування", - пояснив Шуайб.

Відео дня
Знищенню підлягали понад мільйон доз вакцини \ фото REUTERS

Минулого тижня глава NPHCDA заявив, що країна більше не буде приймати такі пожертвування. "Якщо ми збираємося подолати цю пандемію COVID-19, Ми повинні поліпшити поставки вакцин проти COVID-19, - підкреслив він. - Жодна країна не зможе викорінити COVID-19, поки всі країни не зможуть викорінити його".

Читайте такожВООЗ: поспіх з бустерними дозами посилить нерівний доступ країн до вакцин

У Нігерії тільки 2% з 206 млн населення вважаються повністю вакцинованими від коронавірусу. У той же час в уряді мають намір щепити більше чверті жителів країни до лютого 2022 року.

Як повідомляв УНІАН, у Всесвітній організації охорони здоров'я попередили, що COVID-19 перетвориться на пандемію бідних країн, а держави, які активно щеплюють своїх громадян додатковими дозами вакцин від коронавірусу, йдуть на ризик.

Вас також можуть зацікавити новини

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті www.vaccination.covid19.gov.ua.