Лікарі відзначають, що вірус, мабуть, викликає підвищене згущення у великих артеріях \ rus-img2.com

Коронавірус викликає раптові інсульти у людей у віці 30-40 років.

Читайте такожНе передається через поверхні: німецькі науковці зробили нове відкриття щодо COVID-19

Про це заявили лікарі. Зокрема, доктор Томас Окслі, нейрохірург лікарні Маунт Сінай в Нью-Йорку, і його колеги розповіли про п'ять своїх пацієнтів, які були молодше 50 років, і у всіх були або легкі симптоми інфекції COVID-19, або ніяких симптомів взагалі, передає CNN.

Відео дня

"Вірус, мабуть, викликає підвищене згущення у великих артеріях, що призводить до важкого інсульту. Наш звіт показує семикратне збільшення частоти раптових інсультів у молодих пацієнтів за останні два тижні. Більшість цих пацієнтів не мають хронічних захворювань і знаходилися вдома з легкими симптомами COVID-19", – розповів Окслі.

Інсульт у великій кровоносній судинізавдає серйозної шкоди, якщо його не видаляти відразу. За словами доктора Окслі щонайменше один пацієнт помер, а інші перебувають у реабілітаційних закладах, відділеннях інтенсивної терапії або у відділенні інсульту.

Нейрохірург і його команда рекомендували людям даної вікової групи спостерігати за симптомами коронавірусної інфекції і телефонувати у швидку, якщо у них є якісь ознаки інсульту. Досі людям рекомендувалося викликати швидку допомогу тільки з задишкою або високою температурою.

"Головні симптоми інсульту: спотворення обличчя, утруднення мови, оніміння рук (лівої руки). Найефективнішим лікуванням інсульту при великих судинах є видалення згустку, але воно повинно бути виконано протягом 6 годин, а іноді і протягом 24 годин", – зазначив лікар.