Ілюстрація / REUTERS

Італійські науковці виявили, що регулярне вживання перцю чилі може знизити ризик смерті від серцево-судинних хвороб, зокрема інфаркту та інсульту.

Дослідники порівнювали ризик смерті серед 23 тисяч італійців, деякі з них їли перець чилі, а деякі - ні, передає Громадське з посиланням на CNN

За станом здоров'я та харчовими звичками учасників спостерігали протягом 8 років. Так, науковці виявили, що ризик померти від серцевого нападу був на 40% нижче серед тих, хто їв перець чилі щонайменше чотири рази на тиждень.

Відео дня

Читайте такожСупрун додала перцю: розповіла все про прянощі

Зазначається, що захист від ризику смертності не залежав від типу дієти учасників.

"Хтось може дотримуватися здорової середземноморської дієти, а інший може харчуватися менш здорово, але для всіх них перець чилі матиме захисний ефект", - сказала авторка дослідження Маріалаура Боначчі.

Тепер команда науковців планує дослідити біохімічні механізми, які роблять перець чилі корисним.

Як повідомляв УНІАН, вчені визначили три головні показники аналізу крові, за якими можна оцінювати загальний стан здоров'я людини та її перспективи дожити до похилого віку.