Міністр охорони здоров'я Британії назвав обов'язкову вакцинацію неетичною

Саджид Джавід сказав, що вакцинація повинна бути особистим рішенням людини.

Міністр охорони здоров'я Великобританії Саджид Джавід назвав обов'язкову вакцинацію неетичною.

Так він прокоментував слова прем'єр-міністра Бориса Джонсона про заклик до загальнонаціональної дискусії на тему обов'язкової вакцинації, оскільки, на його думку, "використання обмежень для контролю над поширенням коронавірусу не може тривати нескінченно", передає Бі-бі-сі.

При цьому Борис Джонсон також обмовився, що не хоче жити в суспільстві, де людей змушують робити щеплення. "Але якщо виявиться, що тільки вакцини здатні протистояти "Омікрону", тоді настане момент, коли нам доведеться обговорити і такі способи боротьби з цією пандемією", - заявив Джонсон.

Читайте такожCovid-паспорти, маски і робота з дому: Британія запроваджує план "Б" для боротьби з коронавірусом

Саджид Джавід сказав, що вакцинація повинна бути особистим рішенням людини, а змушувати їх робити щеплення, як це відбувається зараз в деяких європейських країнах - неетично.

Міністр охорони здоров'я Британії заявив, що не заперечує проти обов'язкової вакцинації медичного та обслуговуючого персоналу, що працює з людьми з груп високого ризику.

"Але якщо ви запитаєте мене про обов'язкову загальну вакцинацію, на практичному та етичному рівні я просто не думаю, що це спрацює, тому що вакцинація повинна бути особистим рішенням", - сказав він.

Обов'язкова вакцинація від коронавірусу в Європі

В Австрії обов'язкова вакцинація буде введена з лютого 2022 року, в Німеччині обговорюють це питання, а в Греції люди старше 60 років, які відмовилися від щеплення, з січня 2022 року будуть піддаватися щомісячному штрафу.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен раніше запропонувала розглянути питання про обов'язкову вакцинацію у всіх країнах ЄС.

Вас також можуть зацікавити новини