У листопаді в країні почали вакцинувати від коронавірусу дітей \ фото REUTERS

В Ізраїлі на дітей у віці 11 років і молодше припадає більше половини нових випадків інфікування коронавірусом в країні.

Число нових інфікувань в Ізраїлі стало найвищим за останні шість тижнів. При цьому на дітей припадає більше половини випадків, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я країни, передає Бі-бі-сі.

У країні 8 грудня було зареєстровано 786 нових випадків. Востаннє показники зараження були такими високими 25 жовтня, коли коронавірус виявили у 929 осіб.

Відео дня

Читайте такожВ Ізраїлі почали масову вакцинацію дітей

З 5971 заражених в країні 14% складають діти у віці до 5 років, а решта 38% - це діти у віці від 5 до 11 років, яким почали робити перше щеплення в листопаді, але вони все ще не вважаються вакцинованими, оскільки з моменту щеплення не пройшло достатньо часу.

Коефіцієнт R - середня кількість людей, інфікованих кожним носієм коронавірусу - зросла до 1,09 - це означає, що інфікування зростає.

Цифри були отримані після того, як на цьому тижні після ханукальних канікул на уроки повернулися сотні тисяч ізраїльських школярів. Всі дошкільнята і діти 1-6 класів повинні були пред'явити негативний експрес-тест при поверненні в клас.

Незважаючи на зростання заражень, смертність в Ізраїлі не зростає. Так, за останню добу не було зафіксовано жодного смертельного випадку. За останні сім днів від ускладнень, викликаних коронавірусом, померли 8 осіб.

У світлі зростання заражень прем'єр-міністр Нафталі Беннетт заявив про введення обмежень щодо нещеплених ізраїльтян.

Він запропонував, щоб люди, у яких немає "Зеленого пропуску" - свідоцтва про те, що вони були повністю вакциновані менш ніж 6 місяців тому - не змогли відвідувати публічні місця, за винятком продуктових магазинів і аптек.

Крім того, Беннет запропонував повністю закрити міжнародний аеропорт імені Бен-Гуріона. Однак, члени уряду назвали ці обмеження невиправданими.

Для того, щоб ввести обмеження, Беннету потрібно буде довести, що ці кроки необхідні, тільки потім їх введення може схвалити Високий суд.

Вас також можуть зацікавити новини