У Британії носіння масок стає обов'язковим \ фото REUTERS

Британський уряд оголосив про введення додаткових обмежувальних заходів у зв'язку з поширенням в країні штаму коронавірусу "Омікрон".

Прем'єр-міністр Борис Джонсон провів разом з консультантами брифінг, на якому оголосив про нові карантинні обмеження, повідомляє Бі-бі-сі.

"Стає все ясніше, що штам "Омікрон" поширюється набагато швидше попереднього, "Дельти", - заявив прем'єр. - Поки ми не можемо стверджувати, що "Омікрон" менш небезпечний... Це може призвести до серйозного зростання кількості госпіталізацій і, на жаль, смертей".

Формально в жодному з регіонів Великобританії не вводиться новий рівень карантину - зростання інфікування не настільки високе. Однак через поширення "Омікрону" владі потрібно більше часу на проведення масштабної кампанії з ревакцинації, і тому влада вводить нові заходи в рамках "плану B".

Читайте такожШвеція і Норвегія посилюють карантинні обмеження (відео)

Зокрема, з наступного тижня в Англії будуть введені covid-паспорти, які дадуть носіям право відвідувати нічні клуби, концерти та інші публічні заходи. Аналогічні документи вже діють в Шотландії. У вересні влада розглядала можливість введення паспортів і в Англії, але відмовилися від цієї ідеї. Зараз вони необхідні для вильоту з Британії.

Крім цього, людям з понеділка рекомендують по можливості працювати вдома.

Носіння масок знову стає обов'язковим - тепер не тільки в транспорті, але і в більшості громадських місць.

Також буде введено тестування людей, які контактували з інфікованими, і карантин для тих, хто заразився.

Як і раніше, заявив Джонсон, уряд буде приймати рішення про додаткові обмежувальні заходи на основі чотирьох факторів:

  • Дієвості вакцин
  • Тяжкість протікання хвороби у тих, що заразилися "Омікроном"
  • Швидкість поширення цього штаму
  • Число госпіталізацій

За словами медичного консультанта уряду професора Кріса Вітті, до недавнього часу число госпіталізацій падало, але зараз стабілізувалося. Поширення "Омікрона" поки не сильно на нього впливає - припливу інфікованих новим штамом до лікарень за оцінками професора варто чекати через 2-3 тижні.

Джонсон додав, що обмеження будуть скасовані, як тільки стане зрозуміло, що кампанія з ревакцинації допомагає здолати новий варіант коронавірусу.

Вас також можуть зацікавити новини