У Британії запропонували дорослим ревакцинуватися через 3 місяці після щеплення / фото УНІАН, Микола Тис

Радники уряду Британії з питань вакцинації заявили, що потрібно повторно щеплювати проти коронавірусу всіх дорослих та скоротити перерву між дозами.

Як пише ВВС, наразі бустерну дозу радять робити через 6 місяців після другого щеплення. Втім у Британії переконані, що цей проміжок варто скоротити до 3 місяців.

Дітей віком від 12 до 15 років також радять запросити на другу дозу через 3 місяці після першої.

Відео дня

Читайте такожМіністри охорони здоров'я країн G7 екстрено зберуться через штам Omicron

Крім цього, як наголосили в уряді, ревакцинацію слід запропонувати всім людям старше 18 років, а не лише групі ризику. Все це заради того, щоб допомогти зупинити потенційну хвилю, викликану новим штамом Омікрон.

"З будь-якою вакциною під час пандемії ми отримуємо найбільшу користь для окремих людей і суспільства. Ми хочемо забезпечити бустерні дози досить рано, щоб підготуватись до будь-якої можливої ​​хвилі", – заявив професор Вей Шен Лім.

Як заявив міністр охорони здоров'я країни Саджида Джавіда у Twitter, він погоджується з рекомендацією Об'єднаного комітету з вакцинації та імунізації (JСVI), який рекомендував зменшити термін між основним курсом вакцинації від COVID-19 та ревакцинацією, пише The Guardian.

"Я попросив JCVI терміново розглянути способи розширення програми вакцинації після появи нового штаму Омікрон. Я підтримую їхню рекомендацію наполовину зменшити інтервал для ревакцинації з шести до трьох місяців", – сказав міністр.

За його словами, кількість підтверджених випадків штаму Омікрон у Великій Британії досягла 11, ще два виявлені в Англії. Нові правила переглянуть через три тижні, якщо виявиться, що новий штам не небезпечніший, ніж варіант Дельта.

Зазначимо, у Британії виявили випадки зараження новим ковід-штамом Омікрон. Агентство охорони здоров’я країни повідомили, що останні два випадки пов'язані із подорожами до ПАР.

Коронавірус у Британії: що відомо