Pfizer услід за Merck оголосив про успішні випробування перших ліків від коронавірусу / REUTERS

Таблетки проти коронавірусу від компанії Pfizer знизили ризик госпіталізацій серед хворих з груп ризику на 89%.

Про це повідомляє The Washington Post.

Противірусний препарат приймали протягом п’яти днів. Проте ефект був настільки потужним, що незалежний комітет, котрий спостерігав за ходом клінічних випробувань, рекомендував їх дочасно закінчити.

Відео дня

У клінічних випробуваннях учасникам з високим ризиком розвитку тяжкої форми коронавірусу давали комбінацію з трьох пігулок двічі на день протягом трьох днів з появи симптомів вірусу.

Читайте також18 немовлятам помилково зробили щеплення проти COVID-19З 389 добровольців, які отримали препарат, зареєстровано три госпіталізації і жодного випадку смерті. Серед іншої групи людей, яким давали плацебо, – 27 госпіталізацій і 7 смертей.

Гендиректор Pfizer Альберт Бурла у коментарі американським ЗМІ пообіцяв, що компанія надасть регулятору США всі необхідні документи до Дня подяки, 25 листопада.

Пігулки від Pfizer найбільш ефективні протягом перших трьох днів з появи симптомів коронавірусу.

Компанія планує випустити понад 180 тисяч упаковок пігулок до кінця 2021 року. При цьому у планах до 21 мільйона упаковок ліків протягом першого півріччя 2022 року. Загальний обсяг виробництва складе у наступному році 50 мільйонів упаковок.

Pfizer ціну на противірусний препарат не розголошує.

COVID-пігулки "Молнупіравір" уперше схвалили в Британії

Британський регулятор першим у світі схвалив для лікування симптомів коронавірусу антивірусний препарат "Молнупіравір" у пігулках. Пігулку двічі на день даватимуть пацієнтам, у яких недавно діагностували захворювання.

Попередні клінічні випробування препарату на 775 пацієнтах, інфікованих коронавірусом, встановили: госпіталізовані були лише 7,3% з добровольців (у порівнянні з 14,1% пацієнтів, яким давали плацебо); смертей не зафіксовано (проте 8 добровольців, яким давали плацебо, пізніше померли від коронавірусу).

Дані підтверджують, що препарат треба приймати невдовзі після появи перших симптомів. Попередні дослідження з участю пацієнтів, які вже були госпіталізовані з тяжким перебігом хвороби, втішних результатів не дали.

Вас також можуть зацікавити новини