
Мигдаль і пекан багаті ненасиченими жирами і є джерелом білка, клітковини та інших необхідних поживних речовин.
Мигдаль і пекан мають схожі корисні властивості, але можуть відрізнятися за складом поживних речовин, пише Verywellhealth.
Мигдаль або пекан: який горіх корисніший
Пекан більш калорійний і містить більше корисних жирів. Мигдаль містить більше білка, кальцію і вітаміну Е.
Основна харчова цінність 30 г мигдалю (близько 23 цілих ядер) порівняно з 30 г горіхів пекан (близько 19 половинок) включає таке:
Мигдаль (30 г) / Горіхи пекан (30 г)
- Калорійність: 164 / 196;
- Білки: 6,01 г / 2,6 г;
- Жири (в основному ненасичені): 14,1 г / 20,4 г;
- Вуглеводи: 6,12 г / 3,94 г;
- Клітковина: 3,5 г / 2,72 г;
- Цукор: 1,32 г / 1,12 г;
- Кальцій: 76,3 мг / 19,8 мг;
- Магній: 76,6 мг / 34,4 мг;
- Фосфор: 136 мг / 78,5 мг;
- Калій: 208 мг / 116 мг;
- Фолат: 12,5 мкг / 6,24 мкг;
- Вітамін E 7,26 мг / 0,397 мг.
Користь мигдалю і пекана для здоров'я
Регулярне вживання горіхів, включно з мигдалем і пеканом, пов'язане з низкою переваг для здоров'я, таких як:
- підтримка здоров'я серця;
- зниження смертності від усіх причин;
- зниження рівня "поганого" холестерину;
- допомога в контролі ваги, включно з відчуттям ситості;
- зниження ризику діабету 2 типу;
- підтримання здоров'я шкіри;
- корисні поживні речовини.
Конкретна кількість кожного з них варіюється залежно від виду горіха, але мигдаль і пекан містять поживні речовини, які корисні для здоров'я, такі як:
- Мононенасичені жири: допомагають регулювати холестерин;
- Білок: сприяє насиченню, нарощуванню і підтримці м'язів, кісток, шкіри та нігтів;
- Кальцій: сприяє зміцненню кісток і зубів;
- Вітамін E: захищає клітини від пошкодження;
- Клітковина: сприяє насиченню, здоров'ю травлення і контролю рівня цукру в крові;
- Калій: допомагає регулювати кров'яний тиск і важливий для здоров'я серця;
- Фосфор: сприяє зміцненню кісток і зубів, а також бере участь у накопиченні та використанні енергії в організмі;
- Рибофлавін: допомагає перетворювати їжу на енергію і відіграє важливу роль у виробництві еритроцитів;
- Залізо: переносить кисень до клітин організму і бере участь у виробленні енергії;
- Магній: сприяє регуляції роботи м'язів і нервів, кров'яного тиску і рівня цукру в крові;
- Антиоксиданти: допомагають захищати клітини від пошкодження і запалення.
Запобіжні заходи під час вживання горіхів
Додаючи мигдаль і пекан до раціону, врахуйте таке:
Слідкуйте за розміром порції та намагайтеся споживати від 30 до 60 г на день. Також важливо обирати горіхи без будь-яких добавок.
Інші новини про користь горіхів
Раніше повідомлялося, що буде з організмом, якщо їсти волоські горіхи щодня. Вчені зазначили, що ці горіхи позитивно впливають на всі найважливіші органи людини.
Зокрема, дослідження показали, що регулярне вживання волоських горіхів може допомогти в боротьбі зі стресом, а в складі повноцінного харчування вони можуть поліпшити загальне самопочуття і розумові здібності.