І пекан, і мигдаль дуже корисні для здоров'я / фото pexels

Мигдаль і пекан багаті ненасиченими жирами і є джерелом білка, клітковини та інших необхідних поживних речовин.

Мигдаль і пекан мають схожі корисні властивості, але можуть відрізнятися за складом поживних речовин, пише Verywellhealth.

Мигдаль або пекан: який горіх корисніший

Пекан більш калорійний і містить більше корисних жирів. Мигдаль містить більше білка, кальцію і вітаміну Е.

Відео дня

Основна харчова цінність 30 г мигдалю (близько 23 цілих ядер) порівняно з 30 г горіхів пекан (близько 19 половинок) включає таке:

Мигдаль (30 г) / Горіхи пекан (30 г)

  • Калорійність: 164 / 196;
  • Білки: 6,01 г / 2,6 г;
  • Жири (в основному ненасичені): 14,1 г / 20,4 г;
  • Вуглеводи: 6,12 г / 3,94 г;
  • Клітковина: 3,5 г / 2,72 г;
  • Цукор: 1,32 г / 1,12 г;
  • Кальцій: 76,3 мг / 19,8 мг;
  • Магній: 76,6 мг / 34,4 мг;
  • Фосфор: 136 мг / 78,5 мг;
  • Калій: 208 мг / 116 мг;
  • Фолат: 12,5 мкг / 6,24 мкг;
  • Вітамін E 7,26 мг / 0,397 мг.

Користь мигдалю і пекана для здоров'я

Регулярне вживання горіхів, включно з мигдалем і пеканом, пов'язане з низкою переваг для здоров'я, таких як:

  • підтримка здоров'я серця;
  • зниження смертності від усіх причин;
  • зниження рівня "поганого" холестерину;
  • допомога в контролі ваги, включно з відчуттям ситості;
  • зниження ризику діабету 2 типу;
  • підтримання здоров'я шкіри;
  • корисні поживні речовини.

Конкретна кількість кожного з них варіюється залежно від виду горіха, але мигдаль і пекан містять поживні речовини, які корисні для здоров'я, такі як:

  • Мононенасичені жири: допомагають регулювати холестерин;
  • Білок: сприяє насиченню, нарощуванню і підтримці м'язів, кісток, шкіри та нігтів;
  • Кальцій: сприяє зміцненню кісток і зубів;
  • Вітамін E: захищає клітини від пошкодження;
  • Клітковина: сприяє насиченню, здоров'ю травлення і контролю рівня цукру в крові;
  • Калій: допомагає регулювати кров'яний тиск і важливий для здоров'я серця;
  • Фосфор: сприяє зміцненню кісток і зубів, а також бере участь у накопиченні та використанні енергії в організмі;
  • Рибофлавін: допомагає перетворювати їжу на енергію і відіграє важливу роль у виробництві еритроцитів;
  • Залізо: переносить кисень до клітин організму і бере участь у виробленні енергії;
  • Магній: сприяє регуляції роботи м'язів і нервів, кров'яного тиску і рівня цукру в крові;
  • Антиоксиданти: допомагають захищати клітини від пошкодження і запалення.

Запобіжні заходи під час вживання горіхів

Додаючи мигдаль і пекан до раціону, врахуйте таке:

Слідкуйте за розміром порції та намагайтеся споживати від 30 до 60 г на день. Також важливо обирати горіхи без будь-яких добавок.

Інші новини про користь горіхів

Раніше повідомлялося, що буде з організмом, якщо їсти волоські горіхи щодня. Вчені зазначили, що ці горіхи позитивно впливають на всі найважливіші органи людини.

Зокрема, дослідження показали, що регулярне вживання волоських горіхів може допомогти в боротьбі зі стресом, а в складі повноцінного харчування вони можуть поліпшити загальне самопочуття і розумові здібності.

Вас також можуть зацікавити новини: