ДБР затримало співробітника СБУ, який торгував зброєю

Працівник СБУ налагодив механізм збуту зброї та боєприпасів цивільним особам.

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали працівника одного із київських підрозділів СБУ під час збуту громадянину боєприпасів.

Читайте такожУ МВС назвали ім'я і показали фото зловмисника, який захопив заручника в Полтаві

Як повідомляє прес-служба ДБР, за попередньою інформацією, працівник СБУ налагодив механізм збуту зброї та боєприпасів цивільним особам.

Так, у ході слідства слідчими задокументовано факт збуту жителю Харкова автомата «АКС-74», 5 магазинів до нього та понад 1,2 тис. патронів калібру 5.45 мм на суму 1,5 доларів.

22 липня у слідчі ДБР затримали працівника СБУ під час збуту чергової партії патронів та двох предметів, які ззовні схожі на гранати.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого, а також в одному зі сховищ у Харкові, виявлено та вилучено 3,5 тис. патронів, автомат «АКС-74» та 2 гранати, які ззовні схожі на бойові.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.