Роман Скрипник захопив у заручники полковника поліції / фото facebook.com/anton.gerashchenko.7

У Міністерстві внутрішніх справ назвали ім'я зловмисника, який захопив у заручники поліцейського в Полтаві.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

"Особою, яка сьогодні в Полтаві скоїла низку злочинів і утримує як заручника полковника поліції, є Скрипник Роман Миколайович, 14.02.1988 р.н.", - заявив Геращенко.

Відео дня

Також заступник глави МВС зазначив, що Скрипник раніше судимий у 2007 році за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України за дрібну крадіжку. "Обраний запобіжний захід Ленінським РВ м. Полтави – підписка про невиїзд. Штраф 510 грн", - зазначив Геращенко.

У 2008 році Скрипник судимий за ч. 2 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст. 190 (шахрайство) ККУ. "Обраний запобіжний захід - підписка про невиїзд. Обмеження свободи на 2 роки", - повідомив Геращенко.

У 2014 році Скрипник судимий за ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 309 (виробництво або зберігання наркотиків). "Обрана запобіжний захід – домашній арешт. Обмеження свободи на 3 роки", - зазначив Геращенко.

Читайте такожЩо відомо про полковника поліції Шияна, якого взято в заручники у Полтаві

Також заступник міністра внутрішніх справ повідомив, що машина, в якій знаходиться підозрюваний та заручник, полковник поліції Віталій Шиян, супроводжується поліцією та спецпідрозділами.

За його словами, стратегія дій поліції полягає у перемовинах "заради збереження життя як злочинця, так і оточуючих".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 липня, в Полтаві зловмисник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив у заручники співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП у Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі.

Введено в дію поліцейську спеціальну операцію "Грім".

За даними джерела в правоохоронних органах, зловмиснику 32 роки.

Поліцейські озвучили основні вимоги чоловіка. Зокрема, він хоче уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення авто і взяття заручника) та втекти.