Наживався на безкоштовних операціях: в Одесі судитимуть кардіохірурга

Чоловіка спіймали "на гарячому", коли він отримав 11 тисяч доларів хабаря.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до Суворовського районного суду обвинувальний акт стосовно колишнього завідуючого відділенням кардіохірургії однієї з комунальних медичних установ Одеси.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури.

"Слідством з'ясовано, що обвинувачений вимагав та одержав від пацієнта лікарні неправомірні кошти за проведення операції на серці з протезування висхідного відділу аорти", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прокуратура, такі операції за законодавством України повинні проводитися безкоштовно, а протези, клапани, шунти тощо купуються за бюджетні кошти. 

Читайте такожПідліток засунув USB-кабель до уретри, щоб виміряти довжину статевого органа (фото)Чоловіка вже звільнили з його посади й тепер судитимуть за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди - ч. 3 ст. 368 КК України. Йому загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, лікаря затримали у травні 2021 року "на гарячому" одразу після одержання 11 тисяч доларів США хабаря.

"За даними слідства, в медичному закладі систематично отримували гроші від громадян, які проходять лікування або потребують іншої медичної допомоги", - розповідали тоді у прокуратурі.

Вас також можуть зацікавити новини: