Допомагав РФ бити ракетами по Миколаєву: стало відомо, як суд покарав агента ФСБ (фото)

Суд визнав зловмисника винним за трьома статтями Кримінального кодексу нашої держави.

До 15 років тюрми засуджено агента ФСБ, який наводив ракетні удари по цивільних об’єктах Миколаєва.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України. Як зазначається, українська спецслужба зібрала докази винуватості агента ФСБ, причетного до серії російських повітряних атак на Миколаїв. Саме за його наведенням протягом 26 - 30 червня 2022 року окупанти здійснили прицільні ракетні удари по десяти міських об’єктах. Серед них - будівлі цивільної інфраструктури.

"Ворожим поплічником є місцевий житель, якого ФСБ залучила до співпраці у травні минулого року. Зловмисника було затримано у Миколаєві у липні", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що для вербування ворог використовував один з прокремлівських Telegram-каналів, де у власних коментарях активно виправдовував збройну агресію РФ. Для виконання завдань російської спецслужби він об’їжджав місто і приховано фотографував об’єкти. Отримані файли зрадник надсилав кадровому співробітнику ФСБ через анонімний чат у месенджері.

Суд визнав зловмисника винним за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання неправомірною заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Зраднику призначено покарання у вигляді 15 років тюрми. Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, засуджено 48-річного місцевого жителя. Слідство встановило, що у травні 2022 року він надіслав адміністратору створеного представниками спецслужб РФ Telegram-каналу повідомлення, в якому висловив свої наміри співпрацювати з окупантами. Після цього зрадник почав отримувати завдання щодо передачі всієї наявної в його розпорядженні інформації військового та оборонного характеру в області.

Під час обшуку у зловмисника була вилучена стрілецька вогнепальна зброя - автомат Калашникова та 270 набоїв до нього.

Боротьба з посіпаками РФ в Україні - важливі новини сьогодні

На початку поточного року в СБУ поділилися, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу правоохоронці розпочали понад 1 500 кримінальних проваджень за фактами шпигунства й держзради. У спецслужбі додали, що вдалося викрити понад 600 агентів РФ та шпигунів.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що у Миколаєві затримали коригувальницю російських ракетних ударів по місту. Варто зазначити, що супротивники вже не раз били по обласному центру, є багато руйнувань, постраждалих та жертв.

Вас також можуть зацікавити новини: