Прислужував окупантам у Херсоні: в Одесі засудили зрадника до восьми років тюрми

Чоловік при загарбниках патрулював вулиці та охороняв приміщення, які привласнив ворог.

Малиновський районний суд Одеси засудив до восьми років тюрми колаборанта, який працював на загарбників в окупованому Херсоні. Вирок ухвалено сьогодні, 3 липня.

Чоловіка визнано винним за частиною 7 статті 111-1 "Колабораційна діяльність" Кримінального кодексу України. Колаборант добровільно працював у так званому правоохоронному органі, який росіяни створили у Херсоні, коли він був окупований.

"Встановлено, що у серпні 2022 року фігурант погодився на пропозицію, яка надійшла від  російських війковослужбовців та представників спецслужб РФ. Зокрема, він добровільно зайняв посаду "поліцейського другого відділення 2-го взводу першої роти" патрульно-постової служби в окупованому Херсоні", - розповіли у прес-службі суду

В обов’язки зрадника входило патрулювання міста та охорона приміщень, які були захоплені та використовувались збройними силами РФ на свій розсуд. За даними прес-служби, чоловік свою вину визнав повністю.

Йому призначено покарання  у вигляді 8 років позбавлення волі та 15 років позбавлення права обіймати певні посади. Зокрема, у правоохоронних органах та державних органах влади.

Зрадники в Україні - останні новини

Сьогодні стало відомо, що підозру повідомлено жителю Черкас, який за 6 тисяч гривень передав загарбникам координати українських військ та систем ППО.

За даними слідства, з травня  він перебував на зв’язку з представником російських спецслужб за допомогою одного з месенджерів. Зрадник "злив" дані про розташування військових частин, техніки ЗСУ тощо. Наразі він під вартою.

Вас також можуть зацікавити новини: