Українські поліцейські за місяць викрили вже понад 500 диверсантів

Лише Національною поліцією за цей час було знешкоджено близько сотні ДРГ.

Лише Національною поліцією за місяць війни було знешкоджено близько сотні диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін під час інформаційного телемарафону.

"Відзначаємо подальшу активність диверсійно-розвідувальних груп. Тільки органами Національної поліції за місяць цієї війни було знешкоджено близько сотні ДРГ із загальною кількістю членів понад 500 осіб", - сказав Єнін.

За його словами, сьогодні в Києві на території Подільського району затримано чотирьох представників ДРГ, які знімали блокпости та інші військові об'єкти.

"І надалі вміст їхніх телефонів чітко підтвердив як факти збору зазначеної інформації, так і передачі її російським спецслужбам", - додав перший заступник глави МВС.

У відділі комунікації поліції Києва повідомили, що учасники цієї ДРГ фотографували розміщення блокпостів на території міста та передавали цю інформацію ворогу.

"У Подільському районі затримали групу осіб, причетних до диверсійно-розвідувальної діяльності. До її складу входило троє чоловіків 1975, 1979 та 1997 років народження та жінка 2000 року народження", - йдеться в повідомленні.

Зараз затриманих передали співробітникам профільних служб для встановлення інших учасників диверсійно-розвідувальної діяльності.

Як повідомляв УНІАН, тиждень тому, станом на 18 березня, з початку російського збройного вторгнення у Києві було виявлено та знищено 35 російських диверсійно-розвідувальних груп.

Раніше УНІАН публікував інструкцію від СБУ про те, що робити, якщо ви зустрілися з ворожим ДРГ або диверсантом.

Вас також можуть зацікавити новини: