Звіряче вбивство поліцейського у Чернігові: до розслідування долучиться ДБР

Бюро надасть правову оцінку діяльності патрульних, які виїжджали за викликом щодо побиття копів.

Державне бюро розслідувань (ДБР) надасть правову оцінку діяльності чи бездіяльності патрульних, які виїжджали за викликом щодо побиття поліцейських у Чернігові вночі 2 жовтня.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі ДБР.

Згідно з інформацією, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом завідомого залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані та позбавлена можливості вжити заходи до самозбереження (ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України).

"Діям патрульних поліцейських, які виїжджали на виклик, буде надана правова оцінка", – прокоментувала речниця ДБР Ольга Чиканова.

Інформацію про виклики патрульних до маркету, де відбувалося побиття поліцейських, повідомив під час суду батько одного з підозрюваних. За його словами, патрульні приїздили кілька разів і навіть застосовували газовий балончик. Чоловік обурювався, якби поліцейські затримали всіх, то убивства вийшло б уникнути.

Дані про виклики підтвердив журналістам і начальник патрульної поліції області Дмитро Думич. Однак він зазначив, що підрозділ нічого не коментує, оскільки розслідування здійснює Головне управління Нацполіції в області.

Читайте також"П'яний поліз до підлітків": мати одного з підозрюваних у вбивстві поліцейського розповіла свою версію трагедіїУ секторі комунікацій ГУ НП в області уточнили, що це питання перебуває в компетенції ДБР та "поліція не може перевіряти та оцінювати дії поліції".

У заяві прес-служби маркету йдеться про те, що охоронці діяли в межах своєї компетенції та викликали патрульних.

Про кілька викликів патрульних повідомили та в Чернігівській окружній прокуратурі. Однак залишаються без відповідей питання – чому патрульні.

Вбивство поліцейського у Чернігові: подробиці

Як повідомляв УНІАН, вночі 2 жовтня на вулиці Незалежності в Чернігові група молодиків завдала тілесних ушкоджень двом поліцейським. Внаслідок цього один з них загинув, іншого доставили до лікарні. Обидва поліцейські перебували у відпустці та були в цивільному одязі.

За цим фактом поліція Чернігівської області відкрила кримінальне провадження за п.12 частини 2 статті 115 (умисне вбивство, скоєне за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 статті 186 (грабіж, поєднаний з насильством, або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та призначила службове розслідування.

Під час невідкладних слідчих дій правоохоронці доставили до Чернігівського районного відділу поліції шістьох молодиків. Чотирьом з них, які безпосередньо завдавали тілесні ушкодження поліцейським, 3 жовтня слідчі повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Підозрювані – чернігівці, наймолодшому з них 16 років, ще двом по 17 років, а найстаршому – 18.

Також поліція повідомила про підозру у скоєнні грабежу 32-річному чернігівцю, який забрав сумку одного з потерпілих.

4 жовтня Деснянський районний суд Чернігова призначив усім підозрюваним запобіжний захід – 2 місяці тримання в СІЗО.