салат шуба з червоною рибою

Кожному українцю знайомий салат Шуба - частий гість на сімейних святах. Якщо класичний варіант уже приївся, спробуйте незвичайний різновид із червоною рибою. Заміна всього одного інгредієнта кардинально змінює смак страви, роблячи її багатшою та вишуканішою. До того ж лосось і сьомга дуже корисні для здоров'я.

Царська Шуба з червоною рибою - докладний рецепт

Цей рецепт використовує звичні нам продукти, але міняє класичні шари місцями. Для прискорення процесу готування можна взяти вже готові варені овочі.

Салат Шуба з червоною рибою готується з таких інгредієнтів:

Відео дня
  • 300 грамів слабосоленого лосося або сьомги;
  • 2 середні картоплини;
  • 4 дрібні або 2 великі моркви;
  • 2 середні буряки;
  • 1 цибуля;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 столові ложки оцту;
  • 2 яйця;
  • 150 грамів майонезу;
  • спеції, перець за смаком;
  • зелень, ікра для прикраси.

Насамперед потрібно заздалегідь замаринувати цибулю. Овоч дрібно нарізаємо і викладаємо в глибокий посуд. Додаємо чайну ложку солі, столову цукру, оцет і трохи води. Усе змішуємо і залишаємо маринуватися, поки готуються інші інгредієнти. Перед додаванням у салат злийте рідину.

Картоплю, моркву, буряк і яйця відварити до готовності та остудити. Кожен інгредієнт натерти на крупній тертці. Рибу почистити від шкіри та кісток, нарізати дрібними кубиками.

Шуба з лососем збирається шарами в порційних піалах або на великій мисці. Щоб страва мала естетичний вигляд, можна використовувати кулінарне кільце. Викладіть продукти у такому порядку: буряк - морква - картопля - маринована цибуля - яйця - риба. Усі шари, крім останнього, змажте майонезом. Поставте в холодильник і дайте просочитися хоча б 2-3 години.

Перед подачею прикрасьте страву зеленню або посипте ікрою. Шуба з червоною рибою буде набагато смачнішою, якщо використовувати домашній майонез замість магазинного. Також у салат можна додати шар тертого яблука, якщо любите поєднання солоного з фруктами.

Вас також можуть зацікавити новини: