Тодуров розповів, наскільки, на його думку, можливе впровадження страхової медицини в Україні / фото УНІАН

Страхова медицина може забезпечити українцям досить високий рівень медичного обслуговування. Разом з тим в нинішніх умовах в Україні більшу частину медзакладів слід було б залишити у державній власності.

Таку думку в інтерв'ю 112-Україна висловив генеральний директор Інституту серця Борис Тодуров.

Читайте такожСтрахова галузь втратила понад $70 мільярдів від природних катастроф в 2019 році«Наскільки вистачить бюджетних грошей при страховій системі для того, щоб забезпечити соціально незабезпечені верстви населення: дітей, пенсіонерів, інвалідів – це велике питання. Чи вистачить сьогодні бюджетних грошей для того, щоб застрахувати хоча б на якийсь мінімум ті 60%, напевно, населення України, які не зможуть заробити собі на страхові виплати?... Як на мене, на сьогодні це можливо, частково, і я б зберіг більшу частину державних клінік в державній власності», – зазначив він.

Відео дня

На його думку, будь-яка приватна клініка ставить своєю метою заробляння грошей: «Приватні клініки не будуть брати важких хворих, на яких потрібні великі витрати... Тому моя особиста думка: правильне співвідношення державних і приватних клінік на сьогодні – 80% державних і 20% приватних».

Раніше УНІАН повідомляв, що вже у 2020 році українці зможуть отримати на обговорення законопроект про моделі страхового медичного забезпечення.