Скалецька розповіла, що страхова медицина передбачає кілька компонентів / фото УНІАН

В уряді розраховують, що вже у 2020 році українці зможуть отримати на обговорення законопроект про модель страхового медичного забезпечення, яке дасть можливість направити додаткові фінанси на надання медичної допомоги.

Як розповіла сайту "Сегодня" міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, у міністерства є різні думки, як повинна виглядати реформа, але поки немає робочої групи. Але після 1 квітня у відомстві розраховують приєднатися до експертних обговорень щодо законопроекту.

Читайте такожУ Фонді соцстрахування розповіли, скільки грошей вони направили на виплату декретних та лікарняних у минулому році

Відео дня

"Уже на часі створення робочої групи, щоб почати національну дискусію, хто на що здатний і готовий. Страхова медицина передбачає кілька компонентів: як ми збираємо гроші і на що. Обидва компоненти дуже важливі. Якщо ми говоримо про добровільне медичне страхування, то воно передбачає можливість вибору. більш важливо, як буде покриватися послуга, і де держава буде виступати платником – щоб забезпечити певним категоріям можливість мати більш розширену програму медичних гарантій ", – розповіла нам Скалецька.

Нагадаємо, у квітні 2020 року в Україні вперше запрацює Програма медичних гарантій – з цього місяця принцип "гроші йдуть за пацієнтом" буде функціонувати на всіх рівнях медичної допомоги.