Банани, підбори, шарфи: у київському метро розповіли, через що найчастіше зупинялися ескалатори

Протягом вересня 60 разів пасажири метро в Києві зупиняли ескалатори ручкою "Стоп" без необхідності.

Протягом вересня ескалатори столичного метро зупинялися 580 разів з різних причин.

Зокрема, це траплялося через потрапляння в механізми сторонніх предметів від пасажирів, серед яких - жіночі підбори, ремінь, шнурок, шарф та банани, розповіли в прес-службі КП "Київський метрополітен".

Читайте такожУ метро Києва пасажири почубилися просто на ескалаторі (відео)

Також, 60 разів пасажири зупиняли ескалатори ручкою "Стоп" без необхідності.

"257 разів зупинки здійснювалися працівниками з метою запобігання травмування пасажирів. Крім того, 183 рази ескалатори зупинялися через потрапляння сторонніх предметів: зокрема, жіночих підборів, ременя, шнурка, шарфа та бананів", - йдеться в повідомленні.

У метрополітені зазначили, що в осінньо-зимовий період найчастішою причиною зупинки ескалаторів є довгий одяг пасажирів, тож його варто притримувати.

Зазначимо, що різка зупинка ескалатора може призвести до падіння й травмування як себе, так і інших пасажирів, тож варто дотримуватися низки правил, щоб цьому запобігти.

Правила користування ескалатором

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях;
  • не бігати;
  • тримати дітей за руку;
  • підтримувати поли довгого одягу.

Також у столичній підземці нагадали, що наразі на станціях ("Лук'янівська" і "Олімпійська") тривають капітальні ремонти ескалаторів, через що у години пік можливі затримки та скупчення людей.

Як повідомляв УНІАН, раніше в київському метрополітені компанія підлітків влаштувала безлад у вагоні: обливалися молоком заради ролика для соцмереж. Один з пасажирів зробив їм зауваження, після чого штовхнув хлопця ногою.

Вас також можуть зацікавити новини