Тушкована капуста - це одне з найпопулярніших страв в нашій кухні. Його готують і в дитячих садках, і в ресторанах. Однак не всім подобається запах, який супроводжує цю капусту під час готування. І правда, тушкована капуста може мати неприємний аромат, особливо, якщо вона приготовлена з немолодого овоча.
До слова, раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний салат з пекінської капусти.
Що додати в капусту, щоб не було запаху - перевірений метод
Як потушкувати капусту на сковороді, щоб не було неприємного запаху? Спробуйте додати гірчицю і мед. Для цього необхідно:
- змішати інгредієнти в рівних пропорціях;
- додати до них трошки води, якщо суміш вийшла дуже густою;
- влити суміш гірчиці і меду в капусту;
- тушкувати капусту під закритою кришкою до готовності.
Капуста, тушкована з медом і гірчицею, не перетвориться в безформну кашку і виділятиме приємний аромат. Гірчиця додасть гостроти, а мед пом'якшить різкий присмак капусти й додасть пікантності.
Як поліпшити смак тушкованої капусти? Один із секретів - додати до неї трохи кардамону та коріандру. Ці спеції не тільки поліпшать смак капусти, але й додадуть їй особливого аромату.
Дотримуючись цих порад, ви зможете приготувати тушковану капусту, яка стане справжньою окрасою будь-якого столу!