Телефон краще заряджати поддальше від ліжка / фото ua.depositphotos

В кінці дня перед сном майже кожен ставить свій улюблений гаджет на зарядку. Найзручніше, якщо він лежить в досяжності, оскільки вже вранці треба відключати будильник. Ось тільки не всі замислюються, чи шкідливо спати поруч з телефоном.

Чи можна спати поруч з телефоном на зарядці - наслідки такого рішення

Давайте спочатку розберемося, чому не можна спати з телефоном на зарядці на думку численних супротивників. Хоча поки немає однозначних доказів, деякі дослідження пов'язують тривале випромінювання від телефону під час зарядки з ризиком раку, безпліддя, серцевих проблем та інших захворювань.

Також є й інші причини, чому не можна спати поруч з телефоном. Слід враховувати, що електромагнітні випромінювання, які випускає телефон, можуть впливати на наше здоров'я і сон. Тому, рекомендується тримати телефон на достатній відстані від голови, наприклад, на нічному столику або подалі від ліжка.

Відео дня

Одна з небагатьох конкретних і доведених причин в питанні того, чи небезпечно спати поруч з телефоном, полягає в ризику виникнення пожеж. Також зафіксовані випадки, коли через той чи інший заводський брак гаджет міг вибухнути на зарядці - навряд чи це надійне сусідство поруч з вашою головою. Крім того, до підвищеного ризику загоряння або перегріву, може привести використання неоригінальних або пошкоджених зарядних пристроїв.

Раніше УНІАН розповідав, як очистити пам'ять телефону.

Вас також можуть зацікавити новини: