Найчастіше жовті плями з'являються на рамах через перепади температури / фото ua.depositphotos.com

Після ремонту або під час генерального прибирання, коли вже майже все готово, завжди звертайте увагу на віконні рами. Ця деталь може зіпсувати все, що ви робили, адже якщо на пластикових рамах залишиться бруд або жовтизна, приміщення буде виглядати неохайним. Якщо ви не знаєте, чим краще мити віконні рами, то на допомогу прийдуть народні перевірені методи видалення бруду.

Раніше УНІАН розповідав, чим можна відмити дуже брудний унітаз, тепер же пропонуємо вам дізнатися, чим відмити пластикові рами на вікнах і чим відмити пластикові вікна від скотчу. Виявляється, все дуже просто.

Чим відмити рами пластикових вікон від жовтизни - перевірені лайфхаки

Найчастіше жовті плями з'являються на рамах через перепади температури або вигорання матеріалу на сонці. Здається, що відмити такі сліди неможливо, проте не варто засмучуватися. Розповідаємо, чим відмити пластикові вікна від жовтизни без особливих зусиль. Вам допоможе спирт, зубна паста або ж господарське мило.

Відео дня

Якщо у вас є спирт, протріть ним плями і подивіться, чи йде жовтизна. Таким засобом ви можете швидко помити віконні рами, якщо плями не дуже старі. Якщо ж пластик став жовтого кольору вже давно, то варто спробувати зубну пасту:

  • нанесіть її на плями;
  • залиште на кілька хвилин;
  • змийте водою;
  • натріть проблемне місце м'якою ганчіркою.

З великою ймовірністю всі плями зникнуть. Також можна спробувати відмити жовтизну на віконних рамах простим господарським милом. Зробіть легкий мильний розчин і постарайтеся довше потерти місце забруднення. Господарське мило ефективно бореться навіть зі старими плямами.

Чим відмити пластикові вікна від чорноти і старої плівки

Чорнота на віконних рамах - це, найчастіше, цвіль і грибок. Думаючи про те, як позбутися від цвілі, вам варто враховувати, що просто відмити раму недостатньо. В першу чергу, вам потрібно знайти причину появи грибка. Швидше за все, вікно встановлено неправильно, або ж в будинку багато вогкості. Однак якщо вам потрібно швидко позбутися від грибка на пластиковій рамі або ж ви вже знайшли причину цвілі, а тепер хочете прибрати її залишки, радимо вам використовувати оцет. Просто протріть темні місця цим засобом, від грибка не залишиться і сліду.

Також вам допоможе хлорка, однак не забувайте, що її потрібно використовувати тільки в умовах гарної провітрюваності приміщення. Крім цього, бережіть руки від прямого контакту з хлоркою і ні в якому разі не вдихайте її.

Якщо ж вам потрібно очистити пластикові вікна від старої плівки, то тут не обійтися без додаткових інструментів. Плівка, яку не видаляли роками, чи не намертво присихає до пластику, а тому її потрібно розм'якшувати. Для цього візьміть будівельний або побутовий фен і трохи прогрійте плівку, після чого її можна легко зняти руками або скребком. З великою ймовірністю для видалення старої плівки вистачить і невеликого теплового впливу. 

Це стосується і скотча. Якщо ви не знаєте, як відмити білі рами пластикових вікон від залишків малярного або звичайного скотча, скористайтеся звичайною олією - підійде як соняшникова, так і ефірна. Просто натріть скотч олією, а за 10-15 хвилин ви зможете зняти залишки клейкої стрічки простою ганчіркою або скребком. Деякі люди дарма  бояться затівати ремонт, адже думають, що потім вони не зможуть відмити білі пластикові рами пластикових вікон. Насправді ж ви можете заздалегідь заклеїти їх плівкою, а потім швидко відчистити без особливих витрат на спеціальну побутову хімію.

Вас також можуть зацікавити новини: