Чим можна відмити дуже брудний унітаз-поради / фото depositphotos.com

Туалет в будинку або квартирі вважається одним з найбрудніших місць і це не дивно. Господині намагаються вимивати все до білого та ретельно дезінфікувати, але з часом звичайного миття стає мало. Наліт, іржа, вапняний камінь - все це накопичується, і позбутися такого забруднення дуже складно. УНІАН розбирався, чим можна відмити дуже брудний унітаз.

Раніше УНІАН писав, як прибрати іржу з унітазу.

Як почистити під обідком унітазу - корисний лайфхак

Бруд і наліт під обідком унітазу, та й на всій внутрішній стороні, можна вимити звичайним столовим оцтом, який є у кожної господині вдома.

Відео дня

Для початку приберіть всю зайву воду з унітазу - оброблювана поверхня не повинна бути вологою. Після цього ретельно обробіть потрібні місця оцтом. Щоб добре обробити під обідком унітазу, рекомендується взяти шматок будь-якої тканини, ретельно її змочити в оцті та заштовхати під обідок.

Замочувати унітаз в оцті краще на ніч. На ранок потрібно буде лише почистити його як зазвичай. До речі, якщо ви не знаєте, як почистити коліно унітазу, то запам'ятайте - оцет допомагає і в цьому випадку.

Як очистити наліт в унітазі в домашніх умовах 

Якщо так сталося, що унітаз ретельно не мився роками, і на ньому вже зібрався багаторічний наліт, який просто так вже відчистити не можна, то, звичайно, унітаз можна поміняти, але є спосіб, який врятує ситуацію. Для цього нам знову знадобиться звичайний столовий оцет.

Технологія наступна:

  • дві склянки засобу підігріти до 50°C;
  • залити в унітаз без води;
  • замочувати мінімум 10 годин.

Після Вам залишиться ретельно почистити унітаз щіткою. Ви здивуєтеся тому, як легко буде змиватися старий наліт.

Як прибрати застарілий камінь в унітазі - п'ять простих засобів

Найкраще з проблемним унітазом справляється кислота, і чим вона агресивніше, тим швидше отримуємо результат. Але з будь-якою кислотою треба бути дуже обережними, адже можна банально перестаратися або отримати опік дихальних шляхів й навіть потрапити в лікарню.

Варіанти, як прибрати наліт всередині унітазу за допомогою кислоти:

  • Щавлева - насипати на губку і потерти місце, де з'явився наліт. Цей спосіб працює тільки на свіжих забрудненнях.
  • Лимонна - три пакетика насипати на губку і потерти потрібне місце. Залишити приблизно на 4 години, після чого вимити як зазвичай.
  • Ортофосфорна - налити по 100 мл в унітаз і бачок, залишити на 20 хвилин. Потім почистити унітаз щіткою і змити. 
  • Соляна - налити на оброблювану поверхню і змити через 15 хвилин. Будьте уважні - її не можна використовувати, якщо є пластикові труби

Кола-кола також допоможе в боротьбі за чистий унітаз. Річ у тім, що до складу улюбленої солодкої води входить ортофосфорна кислота, але її концентрація дуже низька, тому відмити можна тільки свіжий наліт. Спочатку треба прибрати всю воду з унітазу і налити приблизно 5 літрів кока-коли. Ми залишаємо її на пару годин, після чого миєму, як зазвичай, йоржиком. Раніше ми детально говорили про те, як очистити кока-колою унітаз.

Вас також можуть зацікавити новини: