Чим не можна закушувати алкоголь - поради / ua.depositphotos.com

У переддень новорічних свят важливо знати, які закуски необхідні на столі, а від яких краще відмовитися, щоб не мати потім проблем зі здоров'ям. Як виявилося, багато популярних частувань під суворою забороною - УНІАН з'ясував, чим не можна закушувати алкоголь насправді.

Чим не можна закушувати горілку 

Малосольні помідори, огірки, гриби, сало, слабосолона риба - це найбільш популярні ласощі для такого спиртного напою як горілка. Однак дієтологи і гастроентерологи стверджують, що така закуска може привести до серйозних проблем.

Наприклад, чому не можна закушувати горілку грибами, так це тому що сморчки або мариновані гриби - небезпечний продукт. Якщо їм закушувати горілку, ризикуєте отримати алергію або нудоту, так що якщо хочеться грибів, краще обійтися білими, лисичками або підосиновиками.

Відео дня

Мало хто знає, чому не можна закушувати горілку динею, особливо маринованою або консервованою - будь-які фрукти в поєднанні з міцними спиртними напоями призводять до метеоризму, здуття і кольок. Цей же момент пояснює, чи можна закушувати горілку яблуком - категорично ні. Фрукти варто нарізати для закуски, тільки якщо ви п'єте біле вино.

Чим не можна закушувати коньяк

Найбільш популярні частування для любителів коньяку - це лимон і шоколад, однак обидва ці продукти потрапили до забороненого списку. По-перше, вони перебивають смак коньяку, заважають вам насолодитися напоєм. Дуже часто лимон подають до коньяку поганої якості, щоб людина не відчула підступу - це причина, чому коньяк не можна закушувати лимоном. По-друге, шоколад, тістечка, цукерки та інші солодощі почнуть першими розчинятися в шлунку, тому що глюкоза для організму важливіше. Алкоголь залишиться "на потім", результат - різкий стрибок інсуліну, швидке сп'яніння і сильне похмілля. Організм в результаті отримує сильне отруєння токсинами з алкоголю, а весь цукор перетворюється в жирові клітини.

Чим не можна закушувати вино і шампанське

Жінки найчастіше п'ють саме такий алкоголь - вино і шампанське, особливо в Новий рік. Саме тому важливо запам'ятати, чим не можна закушувати його - загальні рекомендації стосуються шоколаду, солодощів, морозива. Лікарі пояснюють, чому не можна закушувати шампанське шоколадом - це сильний удар по підшлунковій залозі, якщо регулярно практикувати подібні частування, то можна "заробити" панкреатит.

Не варто закушувати вино і шампанське бутербродами з ікрою, салатами з тунцем, сирами з пліснявою. Якщо ви готували курку в кисло-солодкому соусі або смажили реберця, то випивка під такі страви повинна бути більш вдалою, ніж ці два напої.

Чим не можна закушувати віскі

Список того, чим не можна закушувати алкоголь з такої категорії як віскі, практично не відрізняється від усього перерахованого вище. Під забороною солодке, випічка, гостра їжа, смажене жирне м'ясо, соління і маринади, будь-які страви, де є оцтова заправка. У кращому випадку ви просто зіпсуєте смак напою і не відчуєте всього "букета", в гіршому - отримаєте жахливе самопочуття і моторошне похмілля.

Про те, чим закушувати віскі і інший алкоголь ми розповідали раніше.

Вас також можуть зацікавити новини: