Чим закушувати різний алкоголь - поради / depositphotos.com

В Україні прийнято відзначати всі свята та сімейні зустрічі у великому сімейному колі. Такі застілля завжди супроводжуються розпиванням спиртних напоїв - міцних і не дуже.

УНІАН розповість, чим закушувати коньяк, щоб не сп'яніти, а також як нейтралізувати згубний вплив іншого алкоголю за допомогою доступних продуктів.

Раніше ми говорили про те, як прибрати похмілля зранку.

Відео дня

Чим закушувати горілку - поради

Прохолодна прозора горілка - один з найпопулярніших напоїв на багатьох святкових столах. Для того, щоб після її вживання не було болісно, вибирайте правильні закуски:

  • сало і м'ясні нарізки;
  • слабосолона риба;
  • холодець, заливний язик;
  • квашена капуста.

Якщо ви любите "випити по п'ятдесят" під ситну першу страву і не знаєте, чим краще закушувати горілку в такому випадку, то кращого варіанту, ніж солянка, вам не знайти - саме вона допоможе дегустатору не сп'яніти і не вийти з гри завчасно. 

Раніше УНІАН розповідав, чи можна зберігати горілку в морозилці або холодильнику удома.

Чим закушувати вино - рекомендації

Вино - напій, який вибирають для себе, в основному, жінки. Все завдяки його тонкому смаку і аромату, а також відсутності великої кількості спиртів в складі. Якщо дотримуватися норми і не переборщувати, то від вина вам погано не буде - особливо при адекватному виборі закуски. До найбільш вдалих варіантів відносяться:

  • яловичина на грилі;
  • сир;
  • фрукти;
  • риба та морепродукти;
  • курка.

Незважаючи на правило "Біле - до риби, червоне - до м'яса", вибирати закуску для вина не так просто, як здається. Для того, щоб не промахнутися, користуйтеся принципом - чим більш яскраво виражений смак страви, тим простішим має бути вино і навпаки.

Чим закушувати коньяк - варіанти

Почнемо з того, що досвідчені дегустатори взагалі не радять закушувати коньяк. Хороший напій не потребує нічого іншого, а якщо алкоголь поганої якості, то ніяка закуска йому не допоможе. Проте їсти щось потрібно, тому вибирайте:

  • нежирне м'ясо;
  • твердий сир;
  • темний шоколад;
  • тарталетки з ікрою або паштетом;
  • фрукти.

Деякі люди звикли заїдати коньяк лимоном - це дуже погана ідея. По-перше, тому що кислий фрукт повністю перекриває смак коньяку. По-друге, якщо вам такий результат і потрібен, то навіщо ви п'єте такий алкоголь?

Чим закушувати віскі - список продуктів

Віскі - благородний напій, яким можна побалувати себе не тільки в Новий рік, але і на будь-яке інше свято. Для того, щоб щосили насолодитися дивовижним букетом чудодійного зілля і не пошкодувати про його покупку, поєднуйте його з такими продуктами:

  • морепродукти та гриби;
  • слабосолона риба;
  • м'ясні стейки або шинка;
  • сир.

Також до віскі відмінно підійдуть і фрукти, тільки не кислі, тому утримайтеся від покупки мандаринів, апельсинів і лимонів. Найкраще закушувати такий алкоголь грушею, виноградом і яблуками.

Чим не можна закушувати горілку та інші спиртні напої - перелік

Існує кілька продуктів, якими краще не закушувати алкоголь. У списку заборонених ласощів опинилися:

  • тістечка з кремом - організм їх перетравлюватиме в першу чергу, не встигаючи протистояти спиртам;
  • шоколад - у поєднанні зі спиртом негативно впливає на підшлункову;
  • свіжі помідори - кислоти у поєднанні зі спиртами спровокують здуття живота або нетравлення шлунка;
  • жирне м'ясо - збільшується навантаження на печінку та підшлункову.

До речі, незважаючи на загальну оману, закушувати горілку солоними огірками категорично заборонено. Соління дають додаткове навантаження на організм разом зі спиртом, через це в результаті людина отримує болі в шлунку та сильне похмілля.

Вас также могут заинтересовать новости: