Проросла картопля небезпечна для здоров'я / ілюстрація REUTERS

Пророщена картопля може бути дуже небезпечною для вашого здоров'я. Річ у тім, що у таких коренеплодах накопичується багато соланіну. Це отруйна речовина, яка здатна викликати отруєння.

Раніше УНІАН писав, як швидко почистити картоплю, перетворивши це заняття у суцільне задоволення.

Чи можна їсти пророщену картоплю - рекомендації

Поява паростків на картоплі через тривале і неправильне зберігання овоча - на жаль, не рідкість. Д деякі такі коренеплоди варто відразу викинути, інші - вживати з максимальною обережністю.

Відео дня

Зелену пророслу картоплю в їжу використовувати не можна. Вони особливо небезпечні для здоров'я і можуть спровокувати важке отруєння.

Що стосується інших плодів з паростками, то найбільша кількість отруйного соланіну накопичується у шкірці і у так званих "очках". В такому випадку картоплю потрібно ретельно очистити і готувати, уважно дотримуючись рекомендацій.

Також фахівці однозначно відповідають і на питання про те, чи можна їсти стару м'яку картоплю. За їхніми словами, коренеплоди, які вже зморщилися, втратили всі свої корисні речовини, і краще їх теж відправити у смітник.

Як готувати пророслу картоплю - важливі поради

Як ми вже попереджали, перш ніж використовувати пророслу картоплю для приготування страв, необхідно ретельно її очистити. "Очі" і шкірку потрібно повністю видалити, картоплю добре промити і тільки тоді готувати.

Важливо запам'ятати рекомендації, як готувати пророслу картоплю / фото ua.depositphotos.com

Для більшої гарантії позбавлення від соланіну під час чищення коренеплодів від шкірки краще видаляти товстий шар.

Крім того, нейтралізувати соланін, який залишився в овочі, допоможе низка продуктів. Їх слід додавати у страви. Це може бути часник, капуста, сметана, буряк, а також спеції та зелень.

Вас також можуть зацікавити новини: