Троянди легко можна повернути до життя за допомогою горілки \ фото Марина Григоренко

З настанням весни багато хто вже почав збиратися на дачні ділянки. І якщо на ній ви застали свої трояндові кущі не в повному порядку, не впадайте у відчай. УНІАН розповість, як оживити троянди за допомогою горілки.

Раніше УНІАН писав, чим удобрити троянди на зиму, щоб вони пишно цвіли навесні.

Чи можна додати горілку в троянди - ефективний спосіб оживити рослини

Квітникарі з досвідом вже давно використовують горілку для стимуляції росту, лікування та захисту рослин. Цей спосіб хоч і трохи дорогий, але екологічно чистий. Якщо ви вирішили після зими провести реанімацію троянд горілкою, то це стимулює їх регенерацію, фотосинтез і значно прискорить настання цвітіння.

Відео дня

Крім того, цей метод захистить троянди від попелиці, тому листя кущів буде виглядати здоровим, як на картинці. Справа в тому, що запах горілки зробить ваші троянди непривабливими для мурах та інших шкідників. Також горілка дезінфікує грунт навколо кущів і позбавить її від грибка, кореневої гнилі, цвілі і бур'янів

Як підгодувати троянди горілкою - інструкція

Справа в тому, що ці квіти мають регенеруючу властивість, тому реанімація троянд горілкою буде дуже вдалою ідеєю. Для цього потрібно: 

  • обрізати до здорової тканини всі почорнілі стебла; 
  • свіжі зрізи обробити садовим варом;
  • полити кущі горілчаною сумішшю.

Горілчаний розчин готується так: на 10 л води взяти 2 склянки горілки і, розмішавши, вилити по 3-4 літри під кожен кущ. Така процедура проводиться раз на два тижні.

Ефект буде видно вже через кілька днів, коли на місці почорнілих стебел з'являться бруньки і активно почнуть рости.

А щоб обробити листя троянд потрібна така пропорція: на 1 л нехолодної води 20 г мильної крихти і 100 г горілки. Обприскувати листя садівники радять вранці або у вечірній час.

Вас також можуть зацікавити новини: