Сорочки можна відіпрати вручну і в машинці / фото REUTERS

Чимало людей вважають, що брудну бавовняну сорочку з жорстким коміром краще віддати в хімчистку, ніж відіпрати вдома, але це не так.

Є дуже простий спосіб, який дозволить досягти двох цілей, - позбутися забруднень і полегшити майбутнє прасування. Цей спосіб можна назвати комбінованим, оскільки він передбачає поєднання ручного прання з пранням у машинці. Спочатку розберемося з нюансами. Зверніть увагу, що УНІАН вже пояснював, як прибрати жовтизну з коміра на сорочці.

Відео дня

Чи потрібно застібати сорочку при пранні

Зазвичай ґудзики на сорочках застібають, щоб цей вид одягу не намотувався на барабан пральної машини й не переплітався з іншими речами. Бавовняні сорочки необхідно прати окремо і не потрібно віджимати на високих обертах, тому застібати ґудзики під час прання необов'язково.

Цей важливий нюанс ми уточнили, тепер можна братися за докладний опис прання різних сорочок. Спочатку необхідно відокремити білі сорочки від кольорових і приготувати все до ручного прання.

Як прати сорочки з жорстким коміром - правильна робота з кольоровими речами

У теплу воду влийте рідкий порошок. Візьміть знежирювач з содою - він прибирає бруд і не шкодить тканині й кольору. Потрібно набризкати засіб на коміри (більше засобу наносьте на речі з високим рівнем забруднення). Потім залиште речі на 10 хвилин, щоб вони просочилися засобом. Після цього візьміть пластмасову щітку, занурте у рідину з порошком і нею відітріть забруднення з комірів.

Таким же способом обробіть манжети. Покладіть розстебнуті манжети одного рукава виворітною стороною вгору, а іншого - зверху внапусток лицьовою, обробіть знежирювачем і відітріть бруд щіткою, намоченою в порошковому розчині. Потім переверніть манжети, змістіть їх, щоб обробити необроблені краї, і потріть щіткою. Відчищену сорочку покладіть в підготовлену воду з порошком.

Підготовлені таким способом сорочки потрібно залишити замочуватися на 10-15 хвилин, а потім - відправити в машинці.

Чим прати білу сорочку вручну - лайфхак

Прання білих сорочок з жорстким коміром трохи відрізняється від роботи з кольоровими речами. В першу чергу, це стосується того, в якому розчині необхідно прати такі речі.

У воду потрібно додати порошок і відбілювач. Якщо речі будуть замочені в відбілювачі до того, як потраплять у машинку, то ефект від його роботи буде кращий.

Як прати сорочку вручну

Візьміть пластмасову щітку, занурте в розчин порошку з відбілювачем, а потім відтирайте забруднення з коміра.

Після цього обробіть манжети знежирювачем, занурте щітку в розчин і відчистьте нею бруд. Залиште сорочки замочуватися приблизно на 30 хвилин. Ті забруднення, які залишилися, мають відіпратися під час прання у машинці.

Чи можна прати сорочки в пральній машині - важливе про прання кольорового і білого

Після того, як сорочки відчищені й замочені, сміливо кладіть їх у пральну машину - найголовніше - не потрібно вибирати програму з високою температурою. Для прання попередньо відчищених кольорових сорочок буде достатньо програми, яка передбачає прання при температурі 30 градусів.

Білі сорочки необхідно прати в машинці при вищій температурі - 40 градусів. Якщо ви виберете вищу температуру - сорочки будуть сильно пожмакані.

Чим прати сорочки в пральній машині, і яких правил дотримуватися при пранні білого

Одяг був попередньо замочений у порошку, тому під час прання в машинку влийте тільки кондиціонер. Не варто вибирати довгі програми для прання і високі оберти віджиму.

Якщо ви не хочете, щоб сорочки не були дуже сильно пом'яті після прання - висушіть їх на плічках, попередньо розстебнувши манжети і випрямивши тканину. Якщо ви все це зробите - складок на сорочках буде мінімальна кількість.

Це треба знати - на якому режимі прати сорочки в пральній машині швидко і просто

Якщо на сорочці немає серйозних забруднень, які необхідно видаляти шляхом замочування, ви можете її відразу покласти в пральну машинку. Виберіть делікатне прання - саме ця програма передбачає прання при невисокій температурі, і для неї рекомендовані невисокі оберти віджиму.

Вас також можуть зацікавити новини: