Чим прибрати запах котячої сечі з дивана / depositphotos.com

Власники котів часто стикаються з проблемою - коти "ходять" в недозволеному місці. Можуть зробити свої справи повз лотка або прямо на диван. У такому випадку потрібно діяти швидко і, дотримуючись правил. УНІАН розповість, чим можна вивести запах котячої сечі з килима або меблів.

Раніше ми говорили про те, як прибрати неприємний запах у ванній.

Як позбутися від запаху котячої сечі народними засобами - поради

Перше і головне правило - якщо ви помітили, що домашній улюбленець "сходив" повз лотка, то прибирати потрібно відразу. Чим довше котяча сеча залишається на предметах інтер'єру, тим більше вона в них вбирається і тим сильніше запах.

Відео дня

Більш того, засохлу пляму ви потім не побачите, а неприємний аромат залишиться. І ця обставина спровокує кішку на повторний експеримент з вашою нервовою системою.

Саме тому важливо діяти швидко і дотримуватися правильної послідовності дій.

Прибирайте калюжу відразу

Спочатку вам потрібно витерти калюжу насухо ганчіркою або паперовими рушниками. Якщо від кота постраждав килим, то кілька разів натисніть на пляму ганчіркою - так у вас вийде швидше увібрати рідину. Ні в якому разі не можна терти або розмазувати пляму. Якщо вона вже засохла, то збризніть водою і тоді натискайте. 

Наносьте миючі на пляму

Ви можете придбати спеціальні засоби для очищення меблів (продаються в зоомагазинах) або взяти звичайні миючі. 

ВАЖЛИВО: у складі таких чистячих повинні бути ензими - вони швидко виводять котячий фермент з сечі і усувають запах.

Нанесіть миючий засіб на пляму і залиште до повного висихання - цілком, дійте за інструкцією від виробника. Швидше за все, цього вистачить, щоб прибрати неприємний аромат.

Використовуйте соду, перекис або оцет

Зазначена продукція відмінно підійде, якщо у вас під рукою немає ніяких засобів з ензимами. Змішайте 1.5 склянки води і 1.5 склянки оцту, а потім полийте розчином пляму. Через 3-5 хвилин промокніть її паперовими рушниками або ганчіркою, потім посипте содою.

Після цього розведіть 1 ч.л миючого засобу для посуду в 100 мл перекису. Нанесіть суміш поверх соди і ретельно потріть щіткою. Все, що вам залишиться - це почекати кілька годин, поки суміш не висохне. Коли це станеться, пропилососьте килим і все.

Спробуйте знайти марганець

Альтернативний засіб для боротьби з плямами і запахом від котячої сечі, який, на жаль, непросто купити в аптеці. Якщо вам все-таки вдасться роздобути марганцівку, то приготуйте слабкий розчин і полийте нею пляма. Головне - стежити, щоб кристали розчинилися, інакше потім вам доведеться з'ясовувати, як відмити марганцівку від килима.

ВАЖЛИВО: ні в якому разі не використовуйте нашатир і хлорку - в цих засобах міститься аміак. По-перше, вони можуть зіпсувати ваші речі, по-друге, якщо кішка відчує запах нашатирю, вона точно "сходить" в недозволене місце повторно.

Вас також можуть зацікавити новини: