Чим удобрити чорнобривці для цвітіння / фото ua.depositphotos.com

Чорнобривці - не тільки красиві і оспівувані в українському фольклорі квіти, а й хороші захисники від комах. Такі квіти рекомендується висівати біля цибулі і капусти, оскільки вони відлякують шкідників цих овочів. Щоб чорнобривці цвіли пишно і буйно, їх потрібно регулярно удобрювати.

Коли і як часто удобрювати чорнобривці

Чорнобривці - досить невибагливі рослини. На ранніх етапах життя їх удобрюють тільки якщо грунт дуже бідний. Перші добрива вносять, коли рослина досягає висоти 10 см, а другі - в період появи перших бутонів.

Якщо ж ви пропустили ці підгодівлі - нічого страшного. Удобріть чорнобривці в період цвітіння, коли бутони повністю розкрилися. Після цвітіння внести добрива можна двічі - на початку осені і після закінчення бабиного літа, коли почнуться перші заморозки.

Відео дня

Вносити добриво в чорнобривці краще у злегка вологу землю - через 2-3 дні після дощу або поливу. Якщо добриво рідке, то ним поливають суху землю. Перед внесенням добрива трохи порихліть грунт на клумбі маленькою лопаткою.

Мінеральні добрива чорнобривців

Для добрива чорнобривців використовують добриво Агрікола, яке продається в квіткових магазинах. Засіб розводять строго по інструкції, щоб не нашкодити квітам. Агріколу можна поєднувати з сульфатом калію, суперфосфатом або сечовиною для посилення цвітіння.

Ще один прекрасний засіб для цвітіння чорнобривців - комплексне добриво нітрофоска. У ньому є все, що потрібно рослині. 2 столових ложки нітрофоски розводять в 10 л води і поливають клумбу.

Органічні добрива чорнобривців

Для добрива чорнобривців використовують трав'яні настої. Подрібніть 500 г будь - якої трави, найкраще - кропиви або листя тютюну. Залийте відром теплої води і залиште на сонці на пару днів. Цим розчином полийте клумбу.

Для довгого і яскравого цвітіння ділянку з чорнобривцями можна посипати золою.

Чим не можна удобрювати чорнобривці

Ці квіти дуже не люблять свіжий гній. Через гній чорнобривці можуть зів'янути. Також не варто удобрювати ці квіти будь-якою підгнилою або перепрілою органікою.

Вас також можуть зацікавити новини: