Чим підгодувати полуницю для майбутнього врожаю / фото ua.depositphotos.com

Кожен городник знає, що дбайливий і своєчасний догляд за посадками - це гарантія хорошого врожаю. Проте, навіть при високому рівні відповідальності садівника і родючому грунті, врожайність культури може падати. УНІАН розповість, яка підгодівля для полуниці в домашніх умовах потрібна після періоду плодоношення.

Раніше ми говорили про те, що можна посадити на городі в липні місяці.

Чим підгодувати полуницю в перший рік

Під час плодоношення полуницю не удобрюють, робити це потрібно після того, як ви зберете останній урожай. Ідеальний варіант в такому випадку - органічні добрива, особливо, рідкий гній. Візьміть відро на 10 літрів, заповніть його на 3\4 рідким гноєм, залийте водою і залиште на 3-4 доби. Отриманий настій потім потрібно буде розбавити в пропорції 1:5, де 1 - частина настою, 5 - вода. На кожен кущ полуниці потрібно вилити 1 л такої рідини.

Відео дня

Чим підгодувати полуницю після плодоношення і обрізки листя

Доглядати за ягодою і удобрювати її після збору врожаю необхідно, так як полуниця дуже рано закінчує плодоносити. В результаті рослини обростають бур'янами, перетворюючись на розсадник бактерій і шкідників. Саме тому вам потрібно вчасно видаляти жовте листя рослин, щоб оздоровлювати їх. 

Відразу після процедури обприскайте полуницю розчином марганцю, а потім посипте деревною золою, через 2-3 дня такі дії потрібно повторити. Замість такого роду добрив можна використовувати золу - розвести 1 л золи в 10 л води, настояти 2 дні, а потім вилити під коріння кущів по 0.5 літра добрива.

Як підготувати ремонтантну полуницю до другого врожаю

Ремонтантна полуниця - вид ягід, який плодоносить 2 рази за сезон. У червні господині збирають перший урожай і відразу починають готуватися до другого, який буде в серпні. Технологія догляду за рослиною така ж - спочатку видалити листя, а потім удобрити. Рецепти підгодівлі можуть бути різними:

  • суміш гною з водою у співвідношенні 1:10 (на 1 кв. м - близько 5 л розчину);
  • пташиний послід, розведений у співвідношенні 1:20 з водою (на 1 кв.м - 5 л розчину).

Наступні підгодівлі будуть відбуватися вже восени, а поки що вам достатньо лише дотримуватися графіка і періодичності такого догляду за полуницею. Це допоможе вберегти рослину від негативного впливу навколишнього середовища і підготувати її до наступного сезону.

Вас також можуть зацікавити новини: