Вивести запах сечі з килима допоможуть підручні засоби / фото ua.depositphotos.com

Багато власників котів або собак стикаються з тим, що їх улюбленець паскудить на килим. Однак, не поспішайте лаяти тварину, краще дізнайтеся, чим почистити килим від сечі собаки або кішки.

Давайте спочатку розберемося, як очистити килим від запаху сечі і які засоби  в цьому допоможуть. Перше, що спадає на думку - це спецзасоби із зоомагазину, які добре впораються із завданням. Але коштують вони недешево, до того ж, якщо ви противник побутової хімії, то краще їх не використовувати, а взяти підручні засоби.

Як очистити килим від сечі собаки - прості способи

Цей метод в значній мірі полегшить вам життя, тому запам'ятайте його. Візьміть однакові частини перекису водню і безбарвної рідини для миття посуду і змішайте їх. Отриманий мікс увітріть в забруднену ділянку килима, і залиште на півгодини. Після цього почистіть пляму щіткою від країв до центру і залиште висихати, потім пропилососьте.

Відео дня

Є ще один універсальний спосіб, як відмити будь-який килим від котячої сечі або собачої. Він зручний тим, що руйнує біологічний склад сечі і таким чином вбиває неприємний запах. Тому, якщо ви раніше не знали, чим почистити килим від запаху котячої сечі, то цей метод буде дуже підходящим. Для нього потрібно взяти соду і оцет. Пляму на килимі полийте попередньо розведеним з водою оцтом в пропорції 1:3, а потім гарненько посипте содою. Все це потрібно залишити висихати. Потім суміш прибрати віником або пилососом.

Як відіпрати килим від котячої сечі - ефективні методи

Зверніть увагу на лимонну кислоту - вона відмінно прибере запах і очистить килим. Для цього методу потрібно розбавити ложку лимонної кислоти в склянці води і протерти те місце, куди "сходив" кіт.

Є ще один лайфхак, чим випрати килим від котячої сечі - це йод. Розведіть в літрі води 20 крапель йоду і протріть місце забруднення.

А якщо сеча свіжа, і під рукою є горілка, то нею негайно потрібно обробити пляму - запах сечі зникне за секунди, вам залишиться тільки провітрити кімнату.

Ще чим обробити килим від котячої сечі так це сумішшю перекису водню, соди і засобу для миття посуду. Їх потрібно взяти в рівних частинах, нанести на пляму і втерти губкою або поролоном. Потім дати висохнути, після чого прибрати залишки.

Раніше УНІАН писав, що робити якщо кішка перестала ходити в лоток по-маленькому.

Вас також можуть зацікавити новини: