Поради, чим посилити дію порошку для прання / фото depositphotos.com

Багато хто стикався з проблемою, коли після прання в машинці речі все одно не виглядають ідеально чистими навіть при використанні дорогого порошку. Також кольорові речі можуть тьмяніти і втрачати презентабельний вигляд. Про те, що додати для підсилювача порошку в пральній машині – читайте в матеріалі.

Чим посилити порошок для прання - найкращі способи

Отже, щоб результати прання вас не розчарували, можна використовувати кілька простих, але при цьому надійних лайфхаків. Про них важливо знати, щоб заощадити час і кошти. Опишемо найкращі та дешеві методи:

  • Вкрай ефективним буде цукор, який сприяє збереженню білосніжного кольору тканин. Також він захистить вовняні та шовкові речі від деформування і розтягування в пральній машинці. Відповідь на питання, навіщо змішувати пральний порошок з цукром при пранні кольорових виробів, досить проста: вони не втратять свій яскравий відтінок і не піддадуться линянню. Для очищення речей з використанням цукру достатньо всього однієї столової ложки "солодкої добавки", яку потрібно засипати у відділ машинки, куди наливають кондиціонери, ну і не забути про самий миючий засіб у вигляді порошку або капсул. Такий метод буде сприяти збереженню кольору речей протягом великого часу.
  • Проста кухонна сіль теж може творити чудеса - на одне прання вистачить однієї її столової ложки. Після змішування прального порошку з хлоридом натрію, він вимивається з волокон тканини набагато активніше. Таким чином, речі перуться набагато краще і швидше, не втрачаючи при цьому колір.
  • Є ще один чудовий варіант того, що додати в пральну машину для кращого прання - використання нашатирного спирту, який допоможе не зіпсувати ваші кольорові речі. Потрібно приготувати спеціальний розчин: беремо не більше столової ложки нашатирю на п'ять літрів води і ретельно перемішуємо. Після цього, під час прання близько чотирьох столових ложок зробленого розчину додаємо в барабан машинки в допомогу миючому засобу.

Вище описані методи дають розуміння, як посилити дію порошку, щоб зберегти яскравість ваших кольорових речей і білосніжність білизни, а також значно поліпшити процес виведення плям із тканин.

Відео дня

Раніше ми писали, які речі не можна прати в пральній машині, щоб їх не зіпсувати.

Вас також можуть зацікавити новини: