Кішки часто повертаються задом до своїх власників \ фото (Олександр Прилепа)

Власники котів неодноразово стикалися з ситуацією, коли до них підходить їх улюбленець і невигадливо суне зад в обличчя, поки ті, наприклад, сидять на дивані.

Спочатку людині здається, що кішка випадково так зробила, але потім ситуація повторюється і стає ясно, що кіт суне зад в обличчя людині не випадково.

Якщо людина досвідчений власник кішок, то цією поведінкою її не здивувати, оскільки вона знає, що коти вважають за необхідне тикати своєю дупою в обличчя власника.

Відео дня

Коли кішка повертається задом до господаря – це нормальна їхня поведінка і цьому є кілька логічних причин. Кішки думають, що коли повертаються задом до обличчя, це жест прихильності до свого господаря. Таким чином вони запрошують до спілкування.

Тобто, якщо ваша кішка регулярно підставляє свій зад до обличчя, то вважайте це компліментом і ознакою дружнього ставлення. Коли кішка лягає попою до обличчя, то показує, наскільки вона вам довіряє, вона знає, що ви не заподієте їй шкоди, знає, що ви захистите її, якщо наблизиться зовнішня загроза.

Коротко, якщо ви задавалися питанням чому кіт піднімає попу до вашого обличчя - відповідь проста це дружня поведінка, а не образа.

Можливо, що після того як кіт покаже свій зад, він підставить живіт. Відповідь на питання чому кішка підставляє живіт, теж дуже проста - вона ніби говорить - погладь, прояви ласку.

Як повідомляв УНІАН, власники котів часто стикаються з проблемою - коти "ходять" в недозволеному місці. Можуть зробити свої справи повз лоток або прямо на диван. У такому випадку потрібно діяти швидко і, дотримуючись правил. 

Вас також можуть зацікавити новини: