Як змусити орхідею цвісти / pixabay.com

Після того, як ви принесли орхідею з магазину, вона цвіте кілька місяців. Потім настає період відпочинку, а потім - знову з'являється новий квітконос. Це в ідеалі. Але частіше буває, що екзотична рослина категорично відмовляється цвісти або того гірше - починає чахнути. Що робити в цьому випадку і як змусити орхідею цвісти? Досвідчені квітникарі радять використовувати один лайфхак, який працює навіть в запущених випадках.

Раніше ми розповідали, чи можна поливати троянди горілкою і навіщо це робити.

Чим полити орхідею, щоб цвіла

Спробуйте замість води "поливати" орхідею льодом - потрібно час від часу підкладати його в горщик з квіткою. Таким чином ви відразу вбиваєте двох зайців: по-перше, поливаєте рослину, а по-друге - влаштовуєте для неї невеликий стрес, і це змушує орхідею активізувати цвітіння. Деякі квітникарі пішли ще далі: замість звичайної води вони заморожують рідке добриво і "поливають" квітку таким льодом. 

Відео дня

Надалі при поливі орхідеї потрібно орієнтуватися на зовнішній вигляд субстрату і коренів. Коли субстрат буде абсолютно сухим, а поверхня коренів стане сіро-сріблястою, значить - пора поливати. 

Вас також можуть зацікавити новини: