Засмічення в трубі можна усунути підручними засобами / фото ua.depositphotos.com

Засмічення в раковині зустрічаються в кожній квартирі. При цьому з труб часто виходить неприємний запах, а в самій раковині дуже погано йде вода. Не поспішайте бігти в магазин за дорогими засобами, адже позбутися від засмічення можна і тим, що є в кожному будинку.

Раніше УНІАН розповідав, як почистити пральну машину від накипу і бруду. Візьміть ці поради на замітку.

Як видалити дуже сильне засмічення в трубі

Найбільш часто засмічення відбувається з двох причин: або в раковину потрапила їжа чи жир, або монтаж труб був проведений з помилкою. Якщо проблема в монтажі, викличте фахівця. Якщо ж причина засмічення "харчова", давайте зʼясуємо, що роз'їдає засмічення:

Відео дня
  • Спочатку на думку спадають засоби для видалення засмічень, такі як всім відомий "Кріт". Однак багато хто з них, хоч і не б'ють по бюджету, мають доволі різкий і неприємний запах. 
  • Популярним засобом в боротьбі з засміченнями в раковинах також є оцет, сода і лимонна кислота, які можна знайти на кожній кухні.
  • Не варто забувати про більш сильні засоби: каустичну соду і хлорку. Але з ними потрібно бути обережними, щоб не викликати роздратування шкіри або слизової. 

Щоб з раковини не пахло, а вода йшла швидко, радимо прочистити труби содою і окропом. Цей спосіб дуже допоможе тим, чия раковина забилася через жир, який накопичився при митті посуду. Влийте в раковину літр води і почекайте кілька хвилин, поки він розчинить жир. Після цього висипте в слив кілька столових ложок соди і додайте ще трохи гарячої води. 

Також можна прочистити труби содою і оцтом. У слив засипте 3-4 столових ложки соди і влийте туди стільки ж оцту. Дайте цій "суміші" постояти дві-три години, після чого проймойте раковину теплою водою. 

Ще один робочий засіб - сіль. Розчиніть в 0,5 склянки теплої води склянку солі і влийте в раковину. Через десять хвилин можете промити стік звичайною водою.

Якщо засмічення дуже сильне, радимо засипати в стік сіль і соду в однаковій кількості. Залиште цю суміш на ніч, а вранці промийте раковину водою. 

Чи можна чистити раковину содою

Багато хто думає, що якщо чистити раковину содою, це призведе до нових проблем. Насправді це не так. Є лише одна причина, чому не можна чистити труби содою – це відсутність повної герметичності. Вся справа в тому, що ефективність прочищення труб содою і оцтом полягає в хімічній реакції між цими компонентами. Під час їх з'єднання утворюється вуглекислий газ і вода. Саме бульбашки повинні розпушити засмічення і очистити його. Якщо ж труби не повністю герметичні, газ просто буде виходити з щілин і бажаного результату ви не побачите. 

Вас також можуть зацікавити новини: