М'ясо потрібно правильно зберігати, щоб знизити ризик появи неприємного запаху / фото ua.depositphotos.com

У вас в голові коли-небудь виникало питання, що робити, якщо м'ясо курки з запахом? Ну крім тієї думки, що пора б його вже викинути від гріха подалі... Але насправді, не завжди варто вдаватися до такого радикального рішення.

М'ясо, довго перебуваючи в пакеті, могло просто "задихнутися", або після покупки чомусь дивно пахне хлоркою... Загалом, коли немає явних ознак зіпсованості продукту, можна говорити про те, як усунути неприємний запах в м'ясі.

Курка задихнулася в холодильнику - що робити

М'ясо може "задихнутися", коли воно щільно упаковано в поліетилен і зберігається в холодильнику. У вас на кухні точно знайдеться щось, що допоможе прибрати поганий аромат. Це може бути:

Відео дня
  • сіль;
  • гірчиця;
  • оцет;
  • часник і багато інших продуктів.

Швидше за все, джерелом неприємного аромату є жир, тому в першу чергу слід позбутися від нього. Потім можна приступати до самого м'яса.

Усунути легкоий неприємний запах допоможе розчин солі. Змішуєте сіль (дві повних столових ложки) і літр води й кладете в розчин курку на кілька годин. Потім м'ясо промиваєте проточною водою. Можна додати маленьку щіпку марганцівки.

Ще один варіант - розчин ромашки з аптеки. Для цього заваріть столову ложку трави в склянці окропу, розведіть розчин у літрі холодної води, потім покладіть в нього м'ясо.

Усунути неприємний запах в м'ясі можна, замочивши його в соляному розчині / фото ua.depositphotos.com

Якщо є гірчиця, обмажте кожен шматочок м'яса та на кілька годин відправте в мисці, прикритій плівкою, до холодильника.

Схожу процедуру можна зробити за допомогою часнику. Кілька нарізаних зубчиків засовуємо в шматки курки, а ще парочку - подрібнюємо, змішуємо з сіллю і чорним перцем, і обтираємо м'ясо. Потім - до холодильника.

Говорячи про те, як прибрати запах курки оцтом, найпростіший спосіб - змішати його з водою в пропорції столова ложка на склянку гарячої води. Помістити туди м'ясо на 15 хвилин, а потім промити холодною водою. Або ж додаємо столову ложку оцту в літр води і замочуємо протягом години.

Також можна взяти шкірку або сік лимона, і столовий оцет, який розведений з холодною водою в рівних пропорціях.

Більш того, м'ясо можна замаринувати. Беремо спеції, винний оцет, лимонний сік і сухе вино, змішуємо, додаємо м'ясо, щоб воно покривалося маринадом, і залишаємо в спокої на кілька годин у прохолодному місці.

Якщо курка задихнулася в холодильнику-значить її неправильно зберігали / фото ua.depositphotos.com

До речі, маленький лайфхак - якщо зберігати м'ясо в харчовому папері або пергаменті, і покласти серветку, просякнуту соляним розчином - неприємний запах не з'явиться.

А ось прибрати запах хлорки з курки зовсім просто - замочіть на пів години в звичайній воді, а потім промийте проточною. Хлорин або подібні компоненти додають, щоб м'ясо не псувалося.

Як врятувати протухлу курку - побережіть здоров'я

Гарне свіже м'ясо має рожевий відтінок. А ось зіпсоване - сірувате і може мати жовті плями. Також поганий продукт липкий і слизовий, має різкий, неприємний, кислуватий запах тухлих яєць або аміаку.

У хорошого свіжого м'яса-рожевий колір / фото ua.depositphotos.com

І якщо відповісти на питання, як позбутися від запаху гнилого м'яса, може і вийти, то від ризику отруєння це вас не врятує. Тож кращий варіант - усе ж позбутися від такого продукту.

А ось щоб прибрати запах гнилого м'яса в холодильнику, можете скористатися звичайною содою. Якщо "пахощі" несильні - помістіть, наприклад, вологу губку з содою на полицю на кілька годин. Також можна покласти активоване вугілля. Добре перебиває запахи кава.

При більш серйозній проблемі доведеться розморожувати холодильник і промивати його розчином соди (столова ложка на літр теплої води). Для миття також можна використовувати розчин оцту (дві столові ложки на склянку води).

Вас також можуть зацікавити новини: