Що посадити на городі після картоплі / фото depositphotos.com

Щоб урожай овочів був багатим і здоровим, важливо дотримуватися правил чергування культур. Одну культуру не можна вирощувати на одному місці багато років поспіль, інакше вона виродиться. Так, картоплю можна вирощувати на тому ж місці лише два роки поспіль. Потім картоплі шукають нове місце, а що ж посадити на її місці? Дізнайтеся це на УНІАН.

Раніше ми давали поради дачникам про те, як виростити розсаду помідорів.

Що можна посадити після картоплі

Картопляні кущі пригнічують ріст бур'янів, але при цьому витягують з грунту багато азоту і фосфору. Деякі культури прекрасно ростуть на ділянці, де в минулому році росла картопля:

Відео дня
  • Бобові культури удобрюють грунт тими мікроелементами, які висмоктувала картопля. Тому на картопляних грядках можна посадити горох, квасолю, бобові сидерати.
  • Добре ростуть після картоплі редис, хрін і ріпа.
  • Кабачки, патисони і гарбуз дають хороший урожай на місці, де росла картопля.
  • Сміливо садіть цибулю і часник після картоплі. Врожай вас порадує.
  • Буряк - хороший наступник картоплі. Їхні захворювання не перетинаються.

Що не можна садити після картоплі

Не рекомендується вирощувати капусту після картоплі. Грунт для неї буде недостатньо поживним і ви можете втратити урожай.

Не рекомендується висаджувати після картоплі полуницю, інакше ягоди з'їдять капустянки і дротяники.

Після картоплі не можна вирощувати інші пасльонові культури: помідори, солодкий і гострий перець, баклажани, тютюн. Справа в тому, що у всіх пасльонових спільні шкідники і хвороби. Тому ці овочі будуть часто хворіти і страждати від колорадських жуків.

Після чого можна посадити картоплю

А де ж вирощувати саму картоплю? Дуже хорошу врожайність картопля показує, якщо посадити її після капусти. Але грядок від капусти навряд вистачить. Додатково можна посадити картоплю там, де в минулому році росли огірки, кабачки, зелень, шпинат. Добрими попередниками картоплі вважаються бобові - вони удобрюють грунт.

Вас також можуть зацікавити новини: