Яйця можна заморожувати сирими або вареними, якщо знати як / фото ua.depositphotos.com

У ці складні часи кожен хоче заощадити гроші. Можна купувати продукти, коли вони по знижці, але тоді постає питання з термінами придатності. Розповідаємо, чи можна заморожувати сирі яйця в шкаралупі для подальшого використання.

Як заморозити сирі яйця

Якщо ви просто покладете ці продукти в морозилку, то ризикуєте отримати бомбу уповільненої дії. Чому не можна заморожувати яйця в шкаралупі? Коли білок і жовток замерзнуть, яйце лопне, а сама шкаралупа розкришиться. Єдиним результатом стане прибирання.

Однак, не все втрачено. Чи можна заморозити яйця сирі? Досить збити яйця до однорідності, перелити рідину в ємності для льоду. Силіконові форми для мафінів також допоможуть. Зберігати їх можна до року.

Відео дня

Як заморозити яйця в шкаралупі

Якщо ви все ж хочете заморозити цілі яйця, то спочатку потрібно їх приготувати. Розповідаємо, як заморозити варені яйця:

  • відварюємо яйця до готовності;
  • остуджуємо;
  • поміщаємо їх в герметичну упаковку.

У морозилці їх можна зберігати при температурі -15 градусів до півроку.

Як використовувати заморожені яйця

Розморожувати такі продукти варто в холодильнику - просто залиште їх там на ніч. Готові яйця можна розігрівати в духовці. Якщо ж ви окремо заморожували білки, то залиште їх на 30 хвилин на столі і потім можете збивати.

Раніше ми розповідали, як заморозити смородину чорну на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: