Як заморозити червону смородину з цукром на зиму - лайфхаки / depositphotos.com

Кожен городник, що дбайливо вирощує ягоди, бажає ласувати ними не тільки в сезон, але і взимку. Того ж хочуть і господині, що закривають купу баночок з варенням. УНІАН розповість, як заморозити червону смородину і чорну різними способами.

Як заморозити червону смородину з цукром і без

Такий варіант підійде, якщо взимку ви захочете що-небудь спекти - це буде нескладно, маючи в морозилці смородинове желе з цукром. Технологія заморозки наступна:

  • ретельно вимити смородину через друшляк, позбавити її від гілочок;
  • засипати ягоди в чашу блендера, додати цукор;
  • подрібнити смородину до стану пюре;
  • перелити в пластиковий контейнер;
  • поставити в морозильну камеру.

Додатково розповімо, як заморозити смородину червону цілком без цукру. Початкові дії такі ж - ягоди потрібно вимити і прибрати зайве сміття. Гілочки прибирати не потрібно - промивши смородину, досить викласти її на чистий рушник до повного висихання.

Відео дня

Після цього перекласти ягоди на обробну дошку і поставити в морозилку. Коли продукт заморозиться, дошку можна дістати і зсипати смородину в контейнер, сховавши його потім до зими в морозильну камеру.

Як заморозити чорну смородину на зиму з цукром і без

Чорна смородина заморожується рівно так само, як і червона, двома способами - цілком і в стані ягідного пюре. У першому випадку вам не потрібно ламати голову над тим, як смачно заморозити чорну смородину, адже найкращий смак - натуральний. Промийте ягоди, залиште їх висихати, потім перекладіть на плоску дошку, заморозьте, дістаньте, висипте в контейнер і поверніть в морозилку. 

Якщо не знаєте, як заморозити чорну смородину з цукром, повторіть рецепт, написаний вище - вимийте ягоди, подрібніть їх в блендері з цукром, перелийте пюре в зручну ємність і сховайте в морозильну камеру. 

Вас також можуть зацікавити новини: