Які дерева не можна садити у дворі / фото ua.depositphotos.com

Кажуть, жива ялинка або сосна біля будинку - погана прикмета. Чи так це? Скажімо так: в деяких прикметах про значення того чи іншого дерева є раціональне зерно. Давайте розберемося, які дерева не можна садити у дворі й чому. 

Раніше ми розповідали, чому з'являється іржа на груші та як від неї позбутися.

Які дерева не можна садити поруч з будинком, а які - можна

  • Ялина

Існує повір'я, згідно з яким ялина забирає енергію, а також виживає з дому чоловіків. Також дерево часто асоціюють зі смертю - пояснюється це звичаєм вистилати дорогу покійному ялиновими гілками. Але є й інша прикмета: ялина захищає домочадців від сварок, влітку вона може забирати енергію, але взимку, навпаки - віддає її. 

Відео дня

Якщо розібратися, ялина не настільки затінює ділянку, щоб переживати через її присутність. Єдиний момент: дерево не слід садити близько біля будинку - коріння можуть руйнувати фундамент. 

  • Хвоя

Кажуть, що сосну, як і ялину, теж не можна садити біля будинку - мовляв, погана енергетика. Хоча езотерики стверджують зворотне: у дерева насправді дуже хороша енергетика і плюс до всього воно оздоровлює повітря. 

Причина, чому сосну не можна садити біля будинку, криється в іншому: вона створює густу тінь, не збагачує грунт перегноєм, бо в неї немає листя і сильно розростається під землею. Тому поруч з сосною нічого не росте. 

  • Туя

Є повір'я, що якщо посадити поруч з будинком тую, то дівчата з сім'ї не вийдуть заміж. Також це дерево вважається символом скорботи, його часто садять на кладовищах. Але є й інша прикмета: вважається, що туя відганяє злих духів, тому її можна посадити в якості живоплоту. Та й особливий догляд за нею не потрібен.

  •   Береза 

Красиву березу не радять садити біля будинку - нібито вона негативно діє на жінок і може навіть призвести до безпліддя. Якщо задуматися, то береза у дворі не так вже й потрібна: вона забирає всю воду з грунту, тому поруч з нею інші рослини не ростуть. Але ось береза, що росте за парканом, навпаки - оберігає будинок від злих очей і різної нечисті. Тому її можна посадити біля хвіртки. 

  • Тополя 

Тополю вважають енерговампіром, який поглинає енергію мешканців будинку. Але садити його у дворі не варто з іншої причини. Стовбур у тополі - порожнистий і крихкий, тому сильний порив вітру може його легко переламати. Це загрожує наслідками для саду і для дому. А ще у тополі потужна коренева система, яка може руйнувати фундамент будинку. Не варто забувати і про алергію на тополиний пух.

  • Дуб

Дуб вважають символом довголіття, але тримати такий символ краще подалі від будинку. Кажуть, що це дерево висмоктує з мешканців будинку сили, варто комусь захворіти. Якщо ж мова йде про главу сім'ї, то дуб і зовсім постарається від нього позбутися.

Якщо взяти практичну сторону - то який толк від дуба в саду, особливо, якщо сад маленький? Більше того, занадто потужне коріння цього дерева можуть похитнути фундамент будинку.

  • Верба і осика

Вважається, що верби і осики подібно тополі харчуються живою енергетикою і здатні "вижити" з дому людей. За повір'ями, тим, хто посадить біля будинку вербу, загрожує біда в той же рік. Але якихось об'єктивних причин недолюблювати вербу і осику немає. Тому садити їх чи ні - тут вирішувати вам. 

Біля будинку і на ділянці однозначно потрібно садити плодово-ягідні дерева - яблуню, грушу, шипшину, горобину, вишню. Вони не тільки дають урожай, але і володіють хорошою енергетикою і, згідно з прикметами, приносять мир в сім'ю.

Вас також можуть зацікавити новини: