Деруни з картоплі-кращий рецепт / фото ua.depositphotos.com

Деруни з картоплі - одна з найпростіших і найсмачніших страв з інгредієнтів, які завжди є під рукою. УНІАН розповідає, як готувати деруни, щоб вони вийшли не гірше, ніж у досвідчених кухарів.

Раніше ми вже говорили про те, як приготувати без терки пишні і ніжні деруни. Тепер розберемося, як готувати деруни, які не темніють.

Є кілька способів, як приготувати деруни так, щоб в процесі смаження вони не набували неапетитного темного кольору. Деякі господині використовують сік цибулі, щоб вийшли деруни, які не темніють.

Відео дня

Сік подрібненої цибулі дійсно допомагає зупинити потемніння картоплі. Однак в процесі смаження навіть з цибулею деруни можуть набути некрасивого забарвлення. Щоб точно позбутися цієї проблеми, в тісто можна додати кисломолочні продукти і соду.

Ідеальні деруни - рецепт, який кращий за класичний

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру - 5 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • яйця - 1 шт;
  • сода, гашена оцтом - 1 ч. л.;
  • борошно - на око;
  • сметана - 1 ст. л.

Натріть картоплю на дрібній тертці. Слідом додайте подрібнену цибулю. Після - вбийте яйце, додайте одну столову ложку сметани і одну чайну ложку соди, политої оцтом. Ретельно перемішайте і додавайте борошно - допоки не отримаєте тісто, що нагадує за консистенцією густу сметану. Не забудьте посолити і поперчити.

Картопляне тісто викладайте в розігріту сковороду ложкою, обсмажуйте картопляні оладки на середньому вогні близько 7 хвилин з кожної зі сторін.

У деруни можна також додати начинку, наприклад, м'ясну, щоб отримати більш поживну страву на обід або вечерю.

Деруни з м'ясом - покроковий рецепт

Деруни з м'ясною начинкою - як приготувати / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру - 5 шт;
  • свинячий фарш - вдвічі менше, ніж картоплі;
  • цибуля - 1 шт;
  • яйця - 1 шт;
  • сода, гашена оцтом - 1 ч. л.;
  • борошно - на око;
  • сметана - 1 ст. л.

Насамперед підготуйте м'ясо. Візьміть фарш, змішайте з подрібненою цибулею, додайте сіль і перець. Сформуйте з нього невеликі тонкі котлетки і приберіть їх в холодильник, накривши харчовою плівкою.

В цей час замісити густе і в'язке картопляне тісто - як за рецептом вище, але додавши більшу кількість борошна. 

Викладіть тісто на розігріту сковороду, зверху - м'ясні котлетки. Закрийте м'ясо картопляної масою так, щоб воно повністю опинилося всередині дерунів. Без поспіху обсмажуйте з двох сторін на помірному вогні, щоб бути впевненими, що м'ясо точно встигне приготуватися до кінця. Перевертайте деруни в процесі смаження, щоб отримати ідеальний колір.

Вас також можуть зацікавити новини: