Деруни з картоплі - одна з найпростіших і найсмачніших страв з інгредієнтів, які завжди є під рукою. УНІАН розповідає, як готувати деруни, щоб вони вийшли не гірше, ніж у досвідчених кухарів.
Раніше ми вже говорили про те, як приготувати без терки пишні і ніжні деруни. Тепер розберемося, як готувати деруни, які не темніють.
Є кілька способів, як приготувати деруни так, щоб в процесі смаження вони не набували неапетитного темного кольору. Деякі господині використовують сік цибулі, щоб вийшли деруни, які не темніють.
Сік подрібненої цибулі дійсно допомагає зупинити потемніння картоплі. Однак в процесі смаження навіть з цибулею деруни можуть набути некрасивого забарвлення. Щоб точно позбутися цієї проблеми, в тісто можна додати кисломолочні продукти і соду.
Ідеальні деруни - рецепт, який кращий за класичний
Інгредієнти:
- картопля середнього розміру - 5 шт;
- цибуля - 1 шт;
- яйця - 1 шт;
- сода, гашена оцтом - 1 ч. л.;
- борошно - на око;
- сметана - 1 ст. л.
Натріть картоплю на дрібній тертці. Слідом додайте подрібнену цибулю. Після - вбийте яйце, додайте одну столову ложку сметани і одну чайну ложку соди, политої оцтом. Ретельно перемішайте і додавайте борошно - допоки не отримаєте тісто, що нагадує за консистенцією густу сметану. Не забудьте посолити і поперчити.
Картопляне тісто викладайте в розігріту сковороду ложкою, обсмажуйте картопляні оладки на середньому вогні близько 7 хвилин з кожної зі сторін.
У деруни можна також додати начинку, наприклад, м'ясну, щоб отримати більш поживну страву на обід або вечерю.
Деруни з м'ясом - покроковий рецепт
Інгредієнти:
- картопля середнього розміру - 5 шт;
- свинячий фарш - вдвічі менше, ніж картоплі;
- цибуля - 1 шт;
- яйця - 1 шт;
- сода, гашена оцтом - 1 ч. л.;
- борошно - на око;
- сметана - 1 ст. л.
Насамперед підготуйте м'ясо. Візьміть фарш, змішайте з подрібненою цибулею, додайте сіль і перець. Сформуйте з нього невеликі тонкі котлетки і приберіть їх в холодильник, накривши харчовою плівкою.
В цей час замісити густе і в'язке картопляне тісто - як за рецептом вище, але додавши більшу кількість борошна.
Викладіть тісто на розігріту сковороду, зверху - м'ясні котлетки. Закрийте м'ясо картопляної масою так, щоб воно повністю опинилося всередині дерунів. Без поспіху обсмажуйте з двох сторін на помірному вогні, щоб бути впевненими, що м'ясо точно встигне приготуватися до кінця. Перевертайте деруни в процесі смаження, щоб отримати ідеальний колір.